Cum verifici puritatea mierii: O singură picătură din această soluție îți arată dacă este falsă. Puteți verifica calitatea mierii în câteva minute cu ajutorul câtorva trucuri simple.
Acest produs apicol este extrem de util și poate fi păstrat ani de zile. Acesta conține o cantitate mare de nutrienți valoroși, cum ar fi antioxidanții. Dar, din păcate, comercianții necinstiți o falsifică adesea. Există o modalitate de a verifica casa lui.
Cum verifici puritatea mierii – Oțet
Primul truc implică utilizarea oțetului. Nu aveți nevoie de o cantitate mare. Aveți nevoie doar de 1 picătură din lichidul acid.
Pentru a determina puritatea produsului apicol și prezența substanțelor străine în el, este suficient doar să amestecați o cantitate mică din el cu o picătură de acid acetic. Dacă amestecul începe să facă spumă, acesta este un semn că există aditivi în produs și că nu este natural.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o linguriță de miere pe zi
Cum verifici puritatea mierii – Tampon de bumbac
Pentru acest experiment, luați un tampon de bumbac și înmuiați-l în produsul dulce. Apoi, aprindeți tamponul cu miere. Dacă produsul apicol ia foc, înseamnă că calitatea sa este ridicată. Un produs de calitate inferioară arde prost sau s-ar putea să nu se aprindă deloc din cauza prezenței impurităților în el.
Cum verifici puritatea mierii – Apă plată
O altă modalitate ușoară de a verifica calitatea produsului apicol este să folosiți apă plată. Luați o cantitate mică de tratament și puneți-o într-un recipient cu apă. Un produs de înaltă calitate se va dizolva foarte greu în apă. Dacă are zahăr sau alți îndulcitori în el, se va dizolva rapid și va lăsa urme albe în apă.
Utilizarea acestor metode vă va permite să vă convingeți de calitatea produsului pe care l-ați cumpărat. Nu uitați că numai produsul apicol natural vă va oferi un maxim de substanțe utile.
Iată exact care sunt acestea.
- Întărește sistemul imunitar, deoarece este bogat în compuși vegetali sănătoși – polifenoli Datorită abundenței de antioxidanți din compoziția sa, care ajută celulele din corpul uman să se refacă, procesele de îmbătrânire sunt încetinite.
- Consumul său poate crește nivelul de adiponectină, un hormon care echilibrează grăsimile și carbohidrații din organism și crește sensibilitatea la insulină în celule.
CITEȘTE ȘI: Mănâncă acest condiment cu miere pe stomacul gol și vezi ce se întâmplă cu organismul tău după 1 săptămână
- Consumul zilnic al produsului pe stomacul gol poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. În ciuda tuturor avantajelor sale față de zahărul rafinat, acesta trebuie totuși consumat cu mare atenție și cu moderație de către diabetici.
- De asemenea, acest produs apicol are un efect benefic asupra sănătății sistemului cardiovascular. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, normalizează ritmul cardiac, influențează pozitiv colesterolul din sânge – toate acestea sunt factori importanți pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge, potrivit actualno.com.