De când apar primele prune pe piață, dorința familiei este să facem împreună bine-cunoscutele găluște cu prune.
Toți le adoră!
Mama mea era renumită datorită aluatului pufos din interiorul găluștelor cu prune, de aceea am urmărit-o mereu să văd care este secretul ei. Chiar dacă internetul este plin de rețete, niciuna nu iasă ca a mamei mele.
Cunoașteți secretul celor mai pufoase găluște cu prune?
Secretul ei este uleiul încins pe care îl pune peste cartofi.
Haideți să vedem de ce avem nevoie pentru o porție de găluște pufoase cu prune:
- 4-5 cartofi
- 2 ouă
- 2 linguri gris
- 2 căni făină
- sare
- zahăr vanilar
- 50 g zahăr
- 1 ceașcă ulei fierbinte
Fierbem cartofii ca pentru pireu, apoi îi mixăm cu mixerul până sunt toți zdrobiți.
Turnăm uleiul fierbinte (încins) peste cartofi, zahărul și vanilia și mixăm din nou să se încorporeze.
Lăsăm compoziția la răcit.
Cunoașteți secretul celor mai pufoase găluște cu prune?
Cât timp se răcesc cartofii ne ocupăm de pesmet.
Punem în tigaie 50 g unt să se topească, adăugăm 200 g pesmet și 50 g zahăr și amestecăm continuu până se rumenește și îsi schimbă puțin culoarea.
Puteți adăuga puțină scorțișoară dacă vă place gustul.
Când ajunge la temperatura camerei compoziția cu cartofi adăugăm oul, grisul, sarea și făina și amestecăm până obținem un aluat pufos și ușor lipicios.
Punem într-o oală apă la fiert și începem să modelăm găluștele.
Eu țin lângă mine un bol mic cu puțin ulei pentru a rupe mai ușor aluatul și a forma găluștele.
În alt bol mic pun puțin zahăr prin care trec prunele.
Aveți nevoie de 6-8 prune pe care le tăiați în jumătate.
După ce modelăm fiecare gălușcă în parte, le punem la fiert pentru 6-8 minute sau până vedeți că se ridică la suprafață.
Le scoatem cu o paletă cu găuri și le trecem prin pesmet până sunt acoperite pe toate părțile.
Comentarii: