NUTRITIE REVIEW

Cupe de ovăz cu iaurt și fructe de pădure /REȚETE SIMPLE

Foto: cookinglight.com

Ingrediente:

  • 1 1/2 cesti de ovăz
  • 1/4 ceasca de nuci tocate
  • 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/8 linguriță de sare
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de unt de migdale/arahide
  • 1 albuș
  • 2 cești simple  – iaurt grecesc 2%
  • 2 cești afine proaspete (sau alte fructe de pădure)
  • coajă de lămâie  (opțional)
  • ulei pentru uns forma

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune GOGOȘI de post /REȚETE SIMPLE

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 325 ° F.

Amestecați ovazul, nucile, scorțișoara și sarea într-un castron mare.

CITEȘTE ȘI: Desertul care face furori în toata lumea /REȚETE SIMPLE

Într-un vas mai mic amestecați untul de migdale/arahide cu mierea și puneți-le la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde, amestacați apoi bine conținutul.

Puneți albusul de ou la amestecul de ovăz; amestecați bine. Împărțiți amestecul de ovăz în mod egal în 8 forme de muffin, după ce în prealabil ați uns bine formele cu puțin ulei sau cu spray de gătit.

Folosind o bucată de hârtie de copt (pentru a preveni lipirea), tasați amestecul de ovăz în partea inferioară și în sus a fiecărei cupe de muffin. Coaceți la 160° C timp de 15 minute sau până când marginile sunt rumenite; lăsați apoi să se răcească complet în forme.

CITEȘTE ȘI: Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE

Folosiți cu grijă o spatulă sau un cuțit pentru a disloca cupele din forme. Umpleți fiecare cupă cu aproximativ 1/4 ceașcă de iaurt, iar partea superioară cu aproximativ 1/4 căpșuni. Se presară cu lămâie rasă, dacă se dorește.

Poftă bună!

Informatii nutritionale:

Calorii 191

  • grasimi 7g
  • proteine 9g
  • carbohidrați 26g
  • fibre 3g
  • zaharuri 13g
  • sodiu 57mg
  • calciu 6% DV
  • potasiu 2% DV

Comentarii:
preload imagepreload image