Ingrediente:
- 1 1/2 cesti de ovăz
- 1/4 ceasca de nuci tocate
- 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/8 linguriță de sare
- 3 linguri de miere
- 2 linguri de unt de migdale/arahide
- 1 albuș
- 2 cești simple – iaurt grecesc 2%
- 2 cești afine proaspete (sau alte fructe de pădure)
- coajă de lămâie (opțional)
- ulei pentru uns forma
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune GOGOȘI de post /REȚETE SIMPLE
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 325 ° F.
Amestecați ovazul, nucile, scorțișoara și sarea într-un castron mare.
CITEȘTE ȘI: Desertul care face furori în toata lumea /REȚETE SIMPLE
Într-un vas mai mic amestecați untul de migdale/arahide cu mierea și puneți-le la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde, amestacați apoi bine conținutul.
Puneți albusul de ou la amestecul de ovăz; amestecați bine. Împărțiți amestecul de ovăz în mod egal în 8 forme de muffin, după ce în prealabil ați uns bine formele cu puțin ulei sau cu spray de gătit.
Folosind o bucată de hârtie de copt (pentru a preveni lipirea), tasați amestecul de ovăz în partea inferioară și în sus a fiecărei cupe de muffin. Coaceți la 160° C timp de 15 minute sau până când marginile sunt rumenite; lăsați apoi să se răcească complet în forme.
CITEȘTE ȘI: Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE
Folosiți cu grijă o spatulă sau un cuțit pentru a disloca cupele din forme. Umpleți fiecare cupă cu aproximativ 1/4 ceașcă de iaurt, iar partea superioară cu aproximativ 1/4 căpșuni. Se presară cu lămâie rasă, dacă se dorește.
Poftă bună!
Informatii nutritionale:
Calorii 191
Comentarii: