NUTRITIE SANATATE

Cura cu struguri, ideală pentru sistemul nervos şi cel muscular. Amănuntul capital de care trebuie să ţineţi cont, dacă vreţi să beneficiaţi de proprietăţile miraculoase ale resveratrolului

Foto: Pinterest.com

Nu mai e mult, din păcate, şi vara începe să îşi facă ieşirea din scenă. Nu neapărat la nivel de temperaturi sau vreme, pentru că suntem abia în august, dar vor începe să apară în curând roadele toamnei. Ceea ce nu e neapărat rău. Mai ales că strugurii, de exemplu, pe lângă că sunt foarte delicioşi şi versatili, sunt o mană cerească la răscruce de anotimpuri, când organismul este de fiecare dată în reală suferinţă din cauza schimbărilor.

Nutriționiștii au ajuns la concluzia că o cură cu aceste fructe este perfectă pentru revigorarea organismului. Strugurii sporesc energia organismului, deoarece au un aport de calorii foarte mare. Desigur, nu pare prea interesant pentru adepţii dietelor, însă dacă îi introduceţi cu cap în regimul alimentar adoptat, cu siguranţă veţi descoperi beneficii uimitoare.

Revenind la aportul caloric al strugurilor, experţii susţin că se apropie de valoarea smochinelor, cărora li se spune ”reginele caloriilor”. Conținutul bogat de glucide din compoziția strugurilor explică de ce aceste fructe sunt bine asimilate de organism. Datorită complexului B din compoziția lor, o cură cu struguri tonifică sistemul nervos și pe cel muscular.

Citeşte şi: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

Nu aruncaţi cojile sau sâmburii!

Sunt persoane care consumă doar miezul boabelor de strugure, în special copiii, mai ales atunci când soiul respectiv are şi coajă mai groasă. Dar nutriționiștii ne explică foarte clar că eficiența unei cure cu struguri se datorează mai ales proprietăților terapeutice din coaja boabelor, de sâmburi, dar și de tescovină în care există cea mai mare cantitate de resveratrol, scrie ziarul Click. Această substanță valoroasă din compoziția strugurilor se datorează flavonoizilor, taninului și quercitinei.

În studiul ”Puterea terapeutică a strugurilor”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, punctează clar aceste lucruri. Că acela care nu mănâncă şi coaja boabelor de struguri nu poate beneficia de efectele terapeutice cele mai valoroase….

În stratul gelatinos dintre coajă și pulpa boabelor se regăsesc substanțele terapeutice cele mai valoroase. Antioxidanții din struguri sunt o sursă de revigorare pentru organismele stresate, obosite și epuizate de eforturi. Consumatorii de struguri și vârstnicii trebuie să consume aceste fructe cu coajă cu tot”, susţine omul de ştiinţă.

Comentarii: