X

De câte mere ai nevoie pe zi pentru a asigura sănătatea inimii și a stomacului

De câte mere ai nevoie pe zi pentru a asigura sănătatea inimii și a stomacului. Indiferent de anotimp, merele sunt unul dintre cele mai căutate și mai frecvent consumate fructe. Nu numai că sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sunt și extrem de utile.

Aceste fructe sunt bogate în polifenoli, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a combate inflamațiile. Mărul este prezent în lista fructelor care pot da longevitate. Publicația Healthline analizează rezultatele cercetărilor asupra acestui fruct și pe baza lor recomandă cantitatea exactă din acest fruct care ar trebui consumată pe zi pentru sănătatea inimii și a stomacului.

De câte mere ai nevoie pe zi pentru a asigura sănătatea inimii și a stomacului

Doar 3-4 mere pe zi asigură 2-5% sursă sigură de vitaminele E, B1 și B6. Pentru a profita la maximum de acest fruct, consumați-l cu coajă, deoarece aceasta conține jumătate din fibre și majoritatea polifenolilor.

CITEȘTE ȘI: Când să NU mănânci mere: Momentul din zi cel mai dăunător pentru așa ceva – Nu se absorb vitaminele

Merele conțin multe fibre și apă, ceea ce este foarte sățios. Studiile au arătat, de asemenea, că consumul acestui fruct poate reduce semnificativ indicele de masă corporală asociat cu greutatea – un factor de risc pentru bolile de inimă.

Polifenolii din mere pot contracara obezitatea. S-a constatat că mărul reduce riscul de boli de inimă. Studiile arată că un consum de 100-150 de grame de mere întregi pe zi este asociat cu un risc redus de hipertensiune arterială, notează portalul de sănătate. Acest lucru se datorează cantității mari de fibre solubile din aceste fructe.

De asemenea, trebuie luați în considerare și polifenolii din compoziția lor. Unii dintre aceștia pot contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Consumul de mere este, de asemenea, asociat cu o reducere a riscului de accident vascular cerebral, adaugă publicația, citând rezultatele unor studii. Mărul conține pectină, un tip de fibre care acționează ca un prebiotic în microbiomul intestinal, iar un intestin sănătos este adesea un factor cheie în îmbunătățirea sănătății.

Deoarece fibrele alimentare nu sunt digerate, pectina ajunge intactă în colon, încurajând creșterea bacteriilor benefice. Având un efect pozitiv asupra microbiotei intestinale, merele pot ajuta la protejarea împotriva obezității, a diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a cancerului.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit câte mere pe zi curăță vasele de sânge

Studiile arată că un consum zilnic de fructe poate ajuta la reducerea probabilității de a dezvolta boala de reflux gastroesofagian. De asemenea, ajută la o digestie mai bună, ceea ce este extrem de util în cazul constipației.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro