NUTRITIE SANATATE

De câte ori pe zi ar trebui să mănânce persoanele cu probleme cardiace

De câte ori pe zi ar trebui să mănânce persoanele cu probleme cardiace. Cardiologul Dr. Elena Pfeffer a împărtășit sfaturi de nutriție pentru persoanele cu probleme cardiace. Cardiologul, vorbind despre particularitățile dietei pacienților cardiaci, a remarcat: nutriția ar trebui să fie rațională și fracționată.

Medicul oferă sfaturi pacienților cardiaci cu privire la o anumită frecvență a meselor în timpul zilei.

De câte ori pe zi ar trebui să mănânce persoanele cu probleme cardiace

„Ar trebui să mâncați de 4-5 ori pe zi, cu intervale nu foarte mari”, spune Dr. Elena Pfeffer.

Ea subliniază că trebuie evitat să se mănânce în afara programului prescris. O astfel de dietă, când o persoană suportă pauze lungi între mese, dar în același timp poate mânca mult deodată, are un efect negativ asupra organismului. Mai ales dăunător este obiceiul de a sări peste micul dejun și o cină mare, a remarcat expertul. Acest mod de a mânca duce la apariția plăcilor aterosclerotice și a colesterolului ridicat, ceea ce crește riscul de evenimente cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: Remediile naturale care subțiază sângele și protejează inima

Potrivit expertului, pentru a preveni bolile cardiovasculare periculoase, ar trebui să mâncați mai puțină sare și mai mult omega-3. Dieta trebuie să includă alimente cu colesterol scăzut (pește, fructe de mare, ulei de măsline, carne slabă), legume și cereale integrale.

Este necesar să se reducă nivelul de sare de masă din dietă la 5 grame pe zi (o linguriță). Cardiologul adaugă că sarea reține apa, provocând umflături și hipertensiune arterială.

Principala componentă a condimentului – clorura de sodiu – poate reține apa în țesuturi și provoca umflături, ceea ce duce la creșterea presiunii pe pereții vasculari. Dar nu doar sarea poate dăuna pacienților hipertensivi – aceștia trebuie, de asemenea, să controleze strict cantitatea de zahăr pe care o consumă zilnic.

Ce alimente sunt bune pentru inimă?

Frunzele verzi cresc elasticitatea pereților vaselor de sânge și reduc tensiunea acestora, ceea ce ajută la normalizarea fluxului sanguin. Sucul de roșii ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Cantitățile adecvate de potasiu și magneziu din dietă sunt importante.

De ce este necesar potasiul? Acest oligoelement cu adevărat magic este implicat în metabolism, este necesar pentru absorbția proteinelor, activitatea nervoasă și musculară. O dietă echilibrată trebuie să includă alimente sănătoase pentru inimă și vasele de sânge, care îl conțin în cantități mari. Anumite alimente trebuie să fie incluse în dietă.

  • Merele – conțin fibre (reduc colesterolul), potasiu (activează sistemul excretor, reduce umflăturile), pectină (elimină substanțele nocive din organism).
  • Rodie – reduce vâscozitatea sângelui, scade nivelul colesterolului.
  • Grapefruit – combate îmbătrânirea prematură a mușchiului cardiac, alimentează organismul cu vitamine.
  • Avocado – conține o cantitate mare de potasiu și acizi grași polinesaturați, permițând organismului să combată stresul și hipertensiunea arterială.
  • Usturoiul – conține elemente active care previn insuficiența cardiacă și ameliorează tensiunea din pereții vaselor de sânge.
  • Dovleacul – conține mult potasiu și vitamina C, ajută la combaterea aterosclerozei și normalizează tensiunea arterială.
  • Leguminoasele și cerealele – aceste produse conțin o mulțime de fibre și protejează vasele de sânge de colesterol.
  • Produsele din soia (tofu) sunt extrem de benefice pentru mușchiul inimii și nu conțin grăsimi nocive.

CITEȘTE ȘI: 5 vitamine care au grijă de inima ta: Reduc riscul de a face boli cardiace

  • Consumul a 100 de grame de pește pe săptămână reduce la jumătate probabilitatea de a dezvolta boli de inimă și atacuri de cord.
  • Doar o mână de nuci pe zi va reface rezervele de acizi grași și va îmbunătăți funcționarea mușchiului cardiac, va reduce riscul de a dezvolta boli grave și va îmbunătăți memoria.

În orice boală de inimă, grăsimile animale trebuie excluse din alimentație. Dar tabu-ul nu se aplică uleiurilor vegetale. Dimpotrivă, uleiul de măsline conține o cantitate uriașă de vitamina E. Acest produs previne tromboza vasculară. Uleiurile de susan, in, dovleac și migdale sunt foarte utile. Nu este nevoie să abuzați de ele, dar adăugarea a una sau două linguri pe zi la alimente va ajuta.

Comentarii:
preload imagepreload image