De ce ai senzația, uneori, că îți ard mâinile: Cauzele acestui simptom. Starea mâinilor unei persoane poate spune multe despre sănătatea sa. De exemplu, înțelepții chinezi au învățat de mult timp să diagnosticheze bolile pe mâini: după culoarea, temperatura și forma lor. Astăzi vom vorbi despre motivul pentru care uneori simțiți că vă ard mâinile.
De ce ai senzația, uneori, că îți ard mâinile: Cauzele acestui simptom
Alergii
O astfel de reacție este destul de comună, în special în rândul femeilor. Produsele chimice de uz casnic, cremele, săpunurile – orice produs cosmetic poate provoca o alergie – de la o roșeață mică la o arsură severă. În plus, medicamentele sau chiar alimentele obișnuite pot deveni instigatoare ale problemei.
CITEȘTE ȘI: Aceste două simptome la mâini trădează boli periculoase
Bolile de ficat
Destul de ciudat, mâinile sunt o oglindă a sănătății ficatului. Dacă arderea mâinilor este combinată cu simptome de oboseală, slăbiciune și palme uscate – este posibil ca ficatul să nu facă față muncii sale. Consecințele unei astfel de afecțiuni pot fi deplorabile, până la intoxicarea organismului. Și dacă roșeața intensă se adaugă la toate cele de mai sus – acesta este un semn de ciroză hepatică, precum și diverse tipuri de hepatită. În acest caz, vă sfătuim să consultați imediat un specialist.
Lipsa de vitamine
Căderea părului, unghii slabe și fragile, amorțeală, iritabilitate, mâini care ard – aceste simptome vă sunt familiare? Dacă da, este posibil să suferiți de o deficiență de vitamine B. Această problemă este frecventă în special la femeile însărcinate și la mamele tinere. Terapia cu vitamine (injecții, tablete), convenită cu medicul dumneavoastră, vă va ajuta să faceți față simptomelor.
Boli ale sistemului endocrin
Cum ar fi diabetul zaharat, pot provoca arsuri severe și iritații ale pielii. Salturile de glucoză din sânge pot provoca o astfel de reacție, deci dacă senzațiile neplăcute pe mâini se adaugă la mâncărimea picioarelor – este necesar să fie examinate de un endocrinolog.
Scabie
O boală atât de neplăcută ca scabia se transmite prin contact, astfel încât primele simptome pot apărea pe mâini (după strângerea mâinilor). Acarienilor scabiei le place să trăiască nu numai pe mâini, ci și pe genunchi, picioare și coate. La ceva timp după infecție, pe piele apar urme, așa-numitele. pasaje de scabie. Soluția la o astfel de problemă – emulsii și unguente menite să scape de paraziți, recomandă actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Testul simplu care îți arată cât de mare e riscul de a face infarct: Implică mâinile și picioarele
Ce să faci dacă mâinile tale sunt în flăcări?
Cu simptome prelungite ale acestei sau acelei boli, nu ar trebui să vă auto-medicați și să vă gândiți de ce vă ard mâinile. Cea mai bună soluție este să solicitați ajutorul unui medic.
Comentarii: