De ce albușul ouălor este benefic pentru rinichi: Cum îi ajută să funcționeze mai bine. Consumul zilnic de albuș de ou are beneficii neașteptate pentru sănătatea rinichilor. Potrivit Health Digest, de exemplu, 35,5 milioane de adulți din Statele Unite trăiesc cu boli cronice de rinichi – 90% dintre aceștia nici măcar nu știu că au boala.
Potrivit publicației, o modalitate de a preveni sau controla boala renală este consumul anumitor alimente.
„Veți fi surprinși, dar, printre altele, albușul de ou este bun pentru rinichii noștri. Persoanele care suferă de probleme renale sunt chiar sfătuite să includă albușul de ou în dieta lor zilnică. Oricine suferă de boli renale ar trebui să discute cu medicul lor despre acest cât de multe proteine să consume. Unele studii arată beneficiile nutriționale ale consumului de albuș de ou”, spune Jen Houchins, autorul principal al studiului.
CITEȘTE ȘI: Degete umflate, simptomul care poate semnala anumite boli: Când arată că ai probleme cu rinichii
Medicul a remarcat rezultatele unui studiu din 2011. în Journal of Renal Care. În acesta, pacienților dializați ambulatoriu li s-au administrat albușuri de ou lichide pasteurizate pentru o masă în fiecare zi, în loc de carne.
„Participanții la acest studiu pilot au avut o îmbunătățire a nivelului de fosfor din sânge și o ușoară îmbunătățire a nivelului de proteine din sânge”, spune specialistul.
Expertul a subliniat că acest lucru nu înseamnă că toată lumea ar trebui să înceapă imediat să mănânce albușuri de ou în fiecare zi. La urma urmei, fiecare organism este diferit. Ea recomandă să discutați în prealabil cu medicul dumneavoastră pentru a vă determina aportul zilnic de proteine.
„Amintiți-vă că proteinele pot provoca alergii”, spune expertul.
CITEȘTE ȘI: 5 semne ascunse că rinichii tăi au nevoie urgentă de ajutor
Medicul notează că, în majoritatea cazurilor, ouăle sunt în general bune pentru oameni.
„Ouăle întregi, inclusiv gălbenușul, sunt o opțiune bună de inclus într-o dietă sănătoasă pentru boala de rinichi. „Ouăle furnizează 6% din doza zilnică de vitamina D și 252 micrograme de carotenoid luteină”, spune Houchins.