De ce ar trebui să îţi deschizi propria afacere? E întrebarea pe care ne-am pus-o în gând fiecare dintre noi la un moment dat. Foarte mulţi dintre noi am decis să nu facem acest pas, dar niciodată nu e prea târziu. Ce ne-a ţinut pe loc?
Poate frica de riscuri, de eşec, de a pierde bani, poate lipsa de încredere în forţele proprii sau poate doar rutina specifică angajaţilor, din care ne este greu să mai ieşim…
Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!
Imagini de SENZAŢIE: O mireasă de 93 de ani a ‘încins’ internetul
Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR
Totuşi, cei mai mulţi tineri din ziua de astăzi intenţionează ca, după terminarea studiilor, să-şi găsească un loc de muncă, urmând să strângă bani pentru a-şi deschide propria afacere, conform ideisibani.ro. Iar unii reuşesc acest lucru atât de bine, încât mica lor afacere se transformă cu timpul într-un brand de succes, cunoscut la nivel naţional şi chiar internaţional. Iată 10 motive care te-ar putea împinge să faci pasul cel mare.
10. Pentru că eşti propriul tău şef.
Deşi există destui şefi care sunt adevărate modele de la care subalternii au multe de învăţat, de multe ori angajaţii ar prefera să deţină singuri controlul asupra propriului viitor. Astfel, tu eşti cel mai în măsură să iei decizii pentru a avea o afacere prosperă.
60% dintre bărbați își doresc în secret ca femeile să înceteze să facă ASTA în pat
Cum să faci cumpărături în mod INTELIGENT
Alimente-pansament, cu ajutorul cărora poți combate aciditatea
9. Pentru că ai siguranța locului de muncă.
Practic, îți creezi propriul loc de muncă. Bineînțeles, pentru a te bucura cât mai mult de el trebuie să muncești mult și să acționezi prompt atunci când ceva ți se pare că nu merge bine.
8. Pentru că ai mai puțină rutină.
Un mare avantaj al antreprenoriatului este faptul că practic nu te plictiseşti niciodată. Îți poți remodela, diversifica şi reinventa în permanenţă acea afacere, sau, de ce nu, poţi să începi una nouă.
7. Pentru că ai mai mult timp liber.
Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI
„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU
Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline
Poţi petrece mai mult timp liber cu familia şi cu prietenii. Însă acest lucru este valabil doar atunci când afacerea şi-a stabilit deja traiectoria şi ai nişte subalterni pe care te poţi baza. Nu te aştepta să ai mai mult timp liber dacă nu ai ajuns încă în acest punct, ba chiar din contră.
6. Pentru că ai mai multă flexibilitate.
Multe persoane te-ar invidia pentru că ai libertatea de a alege. Îți poți stabili singur programul, orele de lucru, activitatea şi îți poți alege colaboratorii.
5. Pentru că îi ajuţi pe oameni.
Fiecare client pe care îl ai este o persoană pe care o ajuți. Prin urmare, trebuie să ştii foarte bine cine este clientul tău şi ce îşi doreşte. Acest obicei de a căuta neîncetat să îți înțelegi din ce în ce mai bine clienţii te va ajuta şi în viața personală.
4. Pentru copiii tăi.
Îţi poţi îmbunătăţi interacţiunea cu familia şi cu copiii. În plus, până când vor ajunge ei mari, vei avea timp să creşti o afacere pe care să le-o laşi lor pentru a o dezvolta mai departe.
3. Pentru bani.
Recompensele financiare vor fi pe măsura rezultatelor pe care le are propria ta afacere. Atât în sens pozitiv cât şi în sens negativ. Nu vei mai munci ca să îmbogăţeşti pe altcineva, nu va trebui să te milogeşti pentru o creştere de salariu sau un bonus care întârzie să apară.
2. Pentru că ai multe oportunităţi.
În lumea în care trăim, în era internetului, ai nenumărate oportunități de a-ți pune în valoare talentul, creativitatea şi cunoştințele. Originalitatea şi inventivitatea ta nu au limite.
1. Pentru că astfel reuşeşti să îţi îndeplineşti visul.
Vei avea mai multă încredere în tine, în forţele tale şi în propriile idei. Vei fi respectat şi apreciat de cei din jur, într-un cuvânt vei fi o persoană împlinită personal.
Comentarii: