LIFESTYLE NUTRITIE

De ce bem suc de roșii DOAR în avion?

Foto: Pinterest.com

Doar in avion ni se intampla sa constatam ca sunt multe persoane care comanda sucul de rosii, desi au si alte alternative. Intrebarea este: de ce nu o facem si in alte dati? Ati vazut sucul de rosii pe meniul vreunui restaurant sau bar? L-ati intalnit frecvent ca alternativa la omniprezentul suc de portocale? Macar intr-o tara ca Romania (unde nu cresc portocale) si intr-un sezon bogat, cum este acesta, ar trebui sa gasim suc de rosii la fiecare pas. Multa lume spune ca rosia este fruct din punct de vedere biologic, atunci haideti sa o facem suc, e infinit mai sanatos si mai sigur pentru silueta decat orice fruct clasic!

CITEȘTE ȘI: De ce urechile se înfundă și pocnesc în timpul călătoriei cu avionul

Numeroase beneficii ale sucului de rosii

Sucul de rosii are numeroase beneficii, pentru ca, din punct de vedere nutritiv, rosia este mai degraba o leguma, cu continut redus de fructoza (4g fata de 12g in cazul portocalelor), este bogata in potasiu si in licopen.

CITEȘTE ȘI: Zbori des cu avionul? Iată ce poţi păţi / VIDEO

Un pahar de suc de rosii contine nici jumatate din caloriile pe care le are orice alt suc de fructe, un amanunt deloc de neglijat. Cu un pic de piper si putina telina, sucul de rosii poate deveni o bautura placuta la gust care, in plus, protejeaza si pielea de imbatranire.

Foto: Pinterest.com

Merita sa dam o sansa rosiei si sa facem din sucul de rosii un concurent care sa detroneze atotputernicul suc de portocale. Daca se poate, mai putina fructoza in ficat, mai putina grasime pe abdomen si mai putine calorii intr-un pahar, de ce sa nu avem aceasta alternativa mereu la indemana? Din pacate, degeaba este grozav sucul de rosii, daca trebuie sa platesti un bilet de avion ca sa-l consumi!”, conchide nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

De ce totusi preferam sa consumam suc de rosii in avion?

O explicatie poate fi aceasta: aerul uscat, presiunea atmosferica scazuta si zgomotul din cabina avionului scad cu aproape 30% sensibilitatea papilelor gustative la dulce si sarat. Insa umami, asa numitul al cincelea gust (celelalte patru fiind dulce, sarat, amar si acru), este neafectat de altitudine sau chiar accentuat de catre zgomot.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai potrivită ORĂ pentru a face mișcare

Umami este un termen japonez care descrie acea aroma savuroasa care se gaseste in alimente cum ar fi sardinele, ciupercile sarate, alunele prajite, sosurile de soia si rosiile.

Comentarii: