REVIEW

De ce bucătarii de AZI recomandă adăugarea AMIDONULUI în preparatele culinare

Foto: Pinterest.com

 

Puțin folosit în România până în urmă cu câțiva ani, în prezent amidonul de porumb este peste tot. Nu numai în produsele ambalate sau în semipreparatele cumpărate, ci și în majoritatea rețetelor de pe site-uri sau prezentate de mari chefi în emisiunile culinare.

Pe piața din România există în prezent mai multe variante de amidon: amidonul din porumb, cel din cartofi sau din tapioca. dacă ultimele două sortimente se întrebuințează în majoritatea preparatelor culinare, amidonul de porumb se întrebuințează  mai rar la fabricarea prăjiturilor.

Cărei BOLI i se datorează fascinanta culoare a ochilor fiicei lui Michael Jackson, Paris

De ce îmbătrânim repede: Obiceiurile ‘ucigătoare’ pentru organism

În multe dintre rețetele care provin din Occident, amidonul este prezent printre ingrediente. Noi, românii, suntem mai puțin obișnuiți să folosim amidonul în aluaturi, dar am început să-l folosim ca agent de îngroşare pentru sosuri și pentru umpluturi.

Foto: Pinterest.com

De ce și când este folosit amidonul?

Aproape toate prăjiturile şi checurile gata preparate care se vând în comerţ conţin amidon, întrucât acest ingredient ajută la obţinerea unor aluaturi care se menţin mai mult timp fragede şi ușor mai umede.

Aluaturile pufoase, de genul celui pentru pandişpan, care conţin doar ouă bătute, zahăr, făină și ulei se usucă destul de repede. Adăugând amidon în compoziție, vei constata că aluatul copt este mult mai dens, mai compact şi, dacă încerci să tai o felie sau o bucată din aluat, nu va lăsa atât de multe firimituri.

Verdețuri la congelator? Vezi ce GREȘEALĂ faci fără să știi!

Diferenţa dintre afecţiunile colicistului şi ale fierei. SEMNELE care te atenţionează care dintre ele nu funcţionează

De ce NU este bine să bați în lemn

Aluaturile cu amidon formează o crustă ceva mai rumenă şi mai crocantă, mai aspectuoasă.

Foto: Pinterest.com

Trebuie spus că nu poţi adăuga amidon într-un aluat care nu are agenţi de creştere (praf de copt, rareori bicarbonat), întrucât aluatul se va întări. Dacă, într-o rețetă care conține inițial doar făină, vrei să adaugi amidon, încearcă să nu înlocuieşti mai mult de 2 linguri de amidon la fiecare cană de făină, altfel vei strica textura aluatului.

Reclame peste tot, fără a preciza CÂND și CÂT sunt de periculoase: SUPLIMENTELE de substituție hormonală la menopauză

REVOLUŢIE în domeniul medicinei: Testul care depistează diabetul înainte ca acesta să se manifeste

CAUZELE sângerărilor vaginale și recomandările specialiștilor pentru fiecare caz în parte

În același timp, nu mai este necesară adăugarea de amidon în checuri sau pandișpanuri, atâta timp cât acestea ies la fel de pufoase, datorită
adaosului de ulei și a scăderii adaosului de făină cu 1-2 linguri față de cantitatea prescrisă în rețetă.

Spor la gătit!

Comentarii: