De ce ne sfătuiesc endocrinologii să consumăm cafea FĂRĂ zahăr și lapte. Mulți dintre noi, de îndată ce deschidem ochii, ne grăbim să ne pregătim băutura preferată cu cofeină. Cafeaua de dimineață ne revigorează și ne dă un start foarte bun al zilei. De asemenea, este bună pentru sănătate atâta timp cât o consumăm fără zahăr și alți aditivi.
De ce ne sfătuiesc endocrinologii să consumăm cafea FĂRĂ zahăr și lapte
Medicii spun că fiecare persoană reacționează diferit la băutura cofeinizată. La unii crește tensiunea arterială, la alții o scade.
CITEȘTE ȘI: Când cafeaua îți poate face mai mult rău decât bine: Experții avertizează
Cu toate acestea, medicii sunt unanimi că, dacă organismul nu reacționează în niciun fel la cafea, aceasta este deranjantă. Cel mai adesea este vorba de o disfuncție a glandelor suprarenale.
Dacă consumatorii băuturii cofeinizate nu percep produsul ca pe un factor de stres și nu produc hormonii cortizol și adrenalină după ce îl iau, atunci este bine să consultați un medic.
Experții sunt de părere că cel mai bine pentru o persoană este să consume Americano sau espresso, dar în cantități mici, relatează actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Mai bun decât cafeaua: Suplimentul care te energizează și te ajută să îți începi bine ziua
Este recomandabil să se evite cappuccino-ul, precum și latte-ul. Acestea pot înlocui micul dejun, deoarece conțin lapte și zahăr.
Comentarii: