De ce nu se bea apă în timpul mesei în Japonia? Care sunt beneficiile pentru sănătate. Dacă mergeți la un restaurant undeva în Occident, probabil că veți primi un pahar mare de apă , dar în Japonia s-ar putea să primiți doar un pahar mic de apă. Japonezii cred că apa poate inhiba „focul digestiv” și face dificilă digerarea alimentelor.
Și, deși o hidratare adecvată este esențială pentru sănătatea ta generală, consumul de apă în timpul mesei poate face mai mult rău decât bine.
Oricât de contraintuitiv ar suna, consumul unui pahar de apă la masă îți poate usca saliva. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce o transformă într-o băutură acidă care îți afectează secreția de salivă. Deoarece saliva servește ca substanță sănătoasă în cavitatea bucală, gura uscată poate duce la unele simptome neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare.
CITEȘTE ȘI: Ce alimente să nu consumi la masa de seară dacă suferi de hipertensiune
De asemenea, apa cu lămâie poate agrava anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi refluxul acid, și vă poate deteriora smalțul dinților.
Atunci când bei apă la masă, saliva ta este diluată. Acest lucru, la rândul său, afectează eliberarea sucurilor gastrice responsabile de digerarea alimentelor. Ca urmare, stomacul tău primește semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce poate duce la balonare.
Deoarece consumul de apă la masă diluează sucurile digestive, afectează nivelul natural de aciditate al stomacului. Acest lucru afectează în mod negativ sistemul digestiv și face ca organismul tău să absoarbă mai puține vitamine și nutrienți.
Consumul de apă în timpul mesei crește volumul stomacului și mărește încărcătura acestuia, similar cu o masă mare. Acest lucru, la rândul său, poate agrava anumite afecțiuni de sănătate și poate crește riscul de reflux acid. Deoarece consumul de apă în timpul mesei face ca organismul să elibereze mai puține enzime digestive, poate provoca o reacție în lanț de efecte secundare, inclusiv arsuri la stomac.
Consumul de apă în timpul meselor poate duce, de asemenea, la creșterea în greutate. Atunci când organismul tău nu poate digera suficient de bine alimentele, le transformă în grăsimi, ceea ce te face să te îngrași mai mult. De asemenea, consumul de apă la masă poate face ca organismul tău să elibereze mai multă insulină în sânge, ceea ce crește șansele ca organismul tău să stocheze grăsimi, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci la masa de seară: Carbohidrații care îți asigură un somn odihnitor
Deși poate fi greu să reziști impulsului de a bea apă între mese, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îl depășești.