X

De ce nu trebuie îndepărtat complet stratul fin de grăsime de pe carne

Dacă gătitul îți face probleme și nu mai ști ce să pregătești pentru cei dragi, dar mai ales dacă îți dorești să gătești un preparat delicios și rapid, escalopul de porc la tigaie este alegerea perfectă.

Carnea de porc, bine pregătită, devine fragedă și suculentă, iar sosul simplu și aromat poate transforma o cină obișnuită într-una extraordinară.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi carnea potrivită pentru o friptură de porc suculentă – Exquis

De ce nu trebuie îndepărtat complet stratul fin de grăsime de pe carne

Pentru a prepara escalopul, de obicei, cotletul, pulpa de porc, spata sau ceafa de porc sunt cele mai recomandate părți. Dacă vrei un plus de suculență, nu îndepărta complet stratul fin de grăsime de pe carne.

Ingrediente:

De ce nu trebuie îndepărtat complet stratul fin de grăsime de pe carne

Mod de preparare:

Feliați carnea și bateți-o pe ambele părți cu un ciocan pentru șnițele, apoi asezonați cu sare și piper.

Curățați ciupercile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime. Curățați usturoiul și tăiați-l în sferturi.

Adăugați uleiul într-o tigaie încăpătoare, puneți usturoiul și rumeniți-l, apoi scoateți și aruncați usturoiul.

Treceți feliile de carne în făină și prăjiți-le în uleiul aromatizat cu usturoi, până se rumenesc ușor pe ambele părți. Păstrați-le la cald.

CITEȘTE ȘI: Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc – Exquis

Scurgeți și aruncați grăsimea rămasă în tigaie, fără a spăla tigaia. Adăugați feliile de carne înapoi în tigaie, împreună cu ciupercile tăiate.

Turnați supa sau apa fierbinte, doar cât să acopere carnea. Asezonați cu sare și piper și fierbeți la foc mic, acoperind cu un capac.

În aproximativ 20 de minute, sosul va scădea, iar carnea și ciupercile vor fi gătite.

Adăugați o lingură de smântână și lăsați preparatul să mai dea un clocot.

Escalopul de porc cu ciuperci se potrivește de minune cu cartofi piure, orez sau chiar paste.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro