Evităm consumul de struguri în dietele de slăbire pe motiv că îngrașă, însă nimeni nu se întreabă în ce cantități avem voie să mâncăm aceste fructe. Nutriționiștii atrag atenția că problema nu este că mâncăm struguri, ci cât mâncăm.
Strugurii nu îngrașă dacă nu mănânci un bol întreg sau un ciorchine mare. Trebuie să ai grijă, de asemenea, să nu îi consumi alături de o cantitate mare de mâncare.
Strugurii îngrașă sau nu? Iată care este porția admisă
Porţia medie de struguri este o cană, adică aproximativ 32 de boabe. Drept unitate de măsură se poate folosi un pumn pentru a estima porţia potrivită.
Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat
Află cât de bun şofer eşti în funcţie de zodia ta
Stai toată ziua în fața calculatorului? Iată DE CE ar trebui să mănânci goji!
Comparat cu alte fructe, strugurii au un nivel mai mare de fructoză, însă dacă alegi să consumi struguri în locul unor biscuiți spre exemplu, alegerea este cu minimum 50% mai puțin calorică și cu 100% mai avantajoasă pentru corpul tău, datorită aportului de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Câte calorii au strugurii
O cană de boabe de struguri roşii sau albi conţine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grăsime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier şi 3 micrograme de folaţi.
De asemenea, strugurii au un nivel ridicat de apă şi sunt buni pentru hidratare. Fructele şi legumele cu multă apă sunt dense în nutrienţi, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, având în acelaşi timp puţine calorii. Strugurii conţin 70 de mililitri de lichid/ cană.
Nutriționiștii încurajează consumul de struguri pentru că au o puternică acțiune detoxifiantă și antiinflamatoare. Conțin, printre altele, acid elagic (combate cancerul), resveratrol (împiedică îmbătrânirea prematură, combate infertilitatea, îmbunătățește circulația sângelui) și quercetina (crește imunitatea), potrivit sportaholic.ro.
DE CE este recomandat să mănânci alimente bogate în ZINC
Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa
Resveratrolul: Efectele antioxidante generate de struguri
Strugurii abunda in antioxidanti, fitonutrienti (ca cei din fructele de padure), resveratrol. Este important de retinut ca cea mai mare concentratie de antioxidati se poate gasi in coaja strugurelui, antioxidanti care ajuta la protejarea celulelor fata de actiunea radicalilor liberi. Din nou, temerea ca strugurii ingrasa va pot tine la departare de o serie de beneficii extraordinare pentru sanatate.
Efecte antiinflamatoare si de protectie cardiovasculara
Alaturi de suportul antioxidant, strugurii au si un efect puternic antiinflamator (atentie, strugurele cu coaja!). De asemenea, strugurele ajuta la:
- reglarea tensiunii arteriale
- reducerea riscului bolilor cardiovasculare
- reducerea nivelului colesterolului total si a colesterolului LDL
- reducerea oxidarii colesterolului LDL
10 lucruri pe care NU le speli atât de des pe cât ar trebui
9 Tipuri de BĂI DETOX care te ajută la slăbit
Strugurii cresc glicemia?
Studiile au aratat ca strugurii au un efect foarte bun asupra echilibrului zaharului din sange si regleaza eliberarea treptata a insulinei.
Conform „European Journal of Pharmacology”, resveratrolul, un antioxidant foarte puternic din strugure, este bun si in cazul diabeticilor care sunt preocupati constant daca strugurii ingrasa. Acesta ajuta la reglarea nivelului glucozei din sange afectand modul cum organismul secreta si foloseste insulina. Resveratrolul poate avea un impact asupra greutatii in cazul diabeticilor, ajutand la reducerea obezitatii care poate duce la complicati la diabetici.
Efecte anti-imbatranire si longevitate
Cel mai important antioxidant din strugure este resveratrolul (regasit si in vinul rosu), ale carui efecte anti-imbatranire au fost confirmate de foarte multe studii.
Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?
ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini
Ai probleme cu stomacul? Ce trebuie să mănânci când ai dureri
Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Aceasta substanta mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel, circulatia sangelui, arterele ramanand elastice. Are un puternic efect antiinflamator si antibacterian, mentine elasticitatea si fermitatea pielii, impiedica imbatranirea prematura.
Strugurii ingrasa? NU! Sunt un aliment anti-cancerigen
S-a demonstrat ca incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca. Stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.
Comentarii: