Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru.
Sarea conţine sodiu, care echilibrează gustul băuturii, reduce senzaţia de amărăciune şi îi sporeşte dulceaţa. Sarea conferă cafelei un gust moale, catifelat şi plăcut.
CITEȘTE ȘI: Cafeaua care are grijă de stomacul și imunitatea ta: Trebuie să adaugi doar acest ingredient
Unii preferă să bea cafeaua doar cu sare şi acest lucru li se pare complet normal, precum celor care beau cafeaua cu lapte sau zahăr.
Unele reţete de preparare a cafelei includ sare de mare. În acest caz, se adaugă gheaţă şi abia apoi spuma cafelei este stropită cu sare.
Uneori, cafeaua este servită cu apă sărată, care îi echilibrează şi îi potenţează aroma şi gustul.
CITEȘTE ȘI: Trucul care te scapă de o problemă neplăcută: De e bine să ții un borcan de cafea în baie?
Dar adăugarea unui praf de sare la cafea nu înseamnă că băutura nu mai poate fi îndulcită cu zahăr. Deoarece sarea îi estompează gustul amar, cantitatea de zahăr adăugată va fi mai scăzută