SANATATE

De ce să iei vitamina D împreună cu vitamina K: Are de-a face cu oasele și inima

agoramedia.com

Cu toții luăm suplimente de vitamina D cu sau fără prescripție medicală. Deși este esențial să luăm suplimente de vitamina D în timp ce ne asigurăm că ne expunem la lumina soarelui, este vital să știm cum o facem corect.

Suplimentele de vitamina D fără nicio altă vitamină pot fi dăunătoare organismului.

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care se găsește în alimente precum peștele gras, produsele lactate și ouăle. Această vitamină este sintetizată în principal de piele atunci când organismul este expus la lumina soarelui.

Rolul vitaminei D

Vitamina D joacă un rol principal în reglarea metabolismului calciului prin creșterea absorbției intestinale a calciului, ceea ce explică motivul pentru care vitamina D este recomandată pentru prevenirea fracturilor.

Când nu sunt prezente în organism cantități suficiente de calciu, vitamina D absoarbe rezervele din oase, ducând la pierderea osoasă și la osteoporoză.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun moment al zilei pentru a lua vitamina D: Atunci se absoarbe cel mai bine în organism

Când este vitamina D o problemă?

Vitamina D, în cantități mari în organism, duce la calcificarea vaselor de sânge care poate exacerba sănătatea inimii, ducând la afecțiuni ale inimii.
Principalul dezavantaj al luării suplimentelor de vitamine fără sfatul medicului este că oamenii nu știu când să se oprească. Acest lucru are ca rezultat acumularea excesivă a vitaminei în interiorul corpului, care funcționează apoi într-un mod invers.

Depunerea excesivă a vitaminei D sau toxicitatea vitaminei D duce la hipercalcemie. Hipercalcemia este o afecțiune caracterizată prin niveluri excesiv de ridicate de calciu în sânge.

Calcificarea vaselor de sânge este una dintre principalele condiții de bază ale bolilor de inimă.

Care este solutia?

În timp ce vitamina D asigură prezența calciului în sânge, vitamina K asigură prezența calciului în oase reducând astfel depunerea acestuia în vasele de sânge.

Mulți experți în sănătate au asociat nivelurile scăzute de vitamina K cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Vitamina K este o altă vitamină solubilă în grăsimi care există în două forme de vitamina K: vitamina K1 (filochinonă, care se găsește în principal în legumele cu frunze verzi) și vitamina K2 (menachinonă, care se găsește în principal în lactatele fermentate și este produsă de bacteriile lactice din intestin) .

CITEȘTE ȘI: Vitamina de care depinde fiecare celulă din corp: În ce alimente se găseşte

Vitamina K ajută la carboxilare. Atunci când concentrațiile circulante de vitamina K sunt insuficiente, o proporție mai mare de proteine ​​matricei Gla și osteocalcină rămân necarboxilate, ceea ce este asociat cu rezultate nefavorabile, cum ar fi boli cardiovasculare, DMO mai scăzută și osteoporoză, spune un studiu din 2017.

Comentarii: