Cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv au dezvăluit că un consum regulat de ciocolata la micul dejun ajuta la o mai buna concentrare, dar si la scaderea in greutate.
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu ciocolată: Deliciul care îți înseninează ziua/ REȚETĂ
“Când te trezeşti dimineaţa, creierul are imediat nevoie de energie”, spune Dr. Daniela Jakubowicz, potrivit csid.ro. “Acesta este momentul din zi când corpul transformă mâncarea în energie. Dacă serveşti micul dejun mai târziu, corpul va fi încă alert, luând energia din mâncare sub forma grăsimilor. În felul acesta, creşti în kilograme mâncând puţin”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI: Explicațiile medicului neurolog: Efectele uimitoare pe care le are ciocolata asupra creierului
Ciocolata nu trebuie consumată mai târziu de ora 9 dimineaţa. Conform lui Jakubowicz, persoanele care consumă carbohidraţi, proteine şi un desert cu 600 de calorii, scad mai repede în greutate decât cele care consumă doar 300 de calorii la micul dejun servit mai târziu decât trebuie.
Comentarii: