De ce să mănânci mere în fiecare zi: Cum îmbunătățesc microflora, întărind imunitatea și sănătatea cognitivă. Nutriționistul Nataliya Kruglova împărtășește faptul că includerea merelor în dieta zilnică ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.
De ce să mănânci mere în fiecare zi: Cum îmbunătățesc microflora, întărind imunitatea și sănătatea cognitivă
Nutriționistul notează că persoanele care mănâncă mere oferă corpului lor un oligoelement precum potasiul, care este extrem de benefic pentru inimă .
„Merele conțin potasiu. Acesta este important pentru sistemul cardiovascular. În plus, aceste fructe conțin acizi organici, care pentru noi sunt antioxidanți”, spune medicul.
CITEȘTE ȘI: Ce efect au merele asupra ficatului
Dr. Natalia Kruglova adaugă că merele sunt o sursă de cantități mari de fibre alimentare solubile și insolubile, inclusiv pectină. Acest tip de fibre este deosebit de benefic pentru intestine, deoarece stimulează dezvoltarea bacteriilor bune și datorită acestei îmbunătățiri a microflorei ajută la întărirea sistemului imunitar și a sănătății cognitive.
De asemenea, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că și persoanele supraponderale cu un metabolism deficitar al carbohidraților pot mânca două-trei mere pe zi.
Alte beneficii ale merelor
Valoarea unui fruct simplu și popular precum mărul constă în compoziția sa, care a fost bine studiată. Apa este un ingredient comun în multe fructe și legume. Un măr conține 80% din aceasta. Restul de 20% este deosebit de valoros, deoarece conține vitamine, fibre, carbohidrați, acizi organici, micro și macroelemente.
Pentru a obține 15-20% fibre dietetice, trebuie să mâncați un măr care cântărește aproximativ 200 de grame. Acest fruct este bogat în vitaminele C, K, E, unele vitamine B (B1, B6), antioxidanți și carbohidrați. Merele conțin și minerale: fier, potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor și zinc.
Un alt aspect interesant se referă la semințe. Acestea conțin o substanță cianogenă nocivă și chiar otrăvitoare – amigdalina. Dar dacă mâncați accidental 1-2 semințe, nu veți obține niciun efect negativ. În plus, ele conțin o doză mare de un oligoelement atât de important ca iodul.
Soiurile roșii sunt de obicei mai dulci datorită mai multor carbohidrați, deci mai bogate în calorii. Verdele, dimpotrivă, sunt de obicei acide și au mai puține calorii.
fibrele ajută la curățarea suprafeței dinților. Și datorită stimulării producției de salivă, se obține un efect antibacterian.
CITEȘTE ȘI: Merele – cum afectează sângele și organismul
Datorită conținutului de antioxidanți din mere, procesele de oxidare și daunele produse de radicalii liberi sunt reduse. Acest lucru reduce probabilitatea de apariție și dezvoltare a multor boli, potrivit actualno.com.
Un măr de mărime medie este suficient pentru dieta zilnică. Nutrienții din mere ajută la menținerea sănătății generale, la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv.
Comentarii: