NUTRITIE

De ce să nu arunci coaja de la usturoi: Cum este folosită de unii bucătari în a da o aromă preparatelor

Foto: Pinterest.com

Contrar credintei populare, coaja de usturoi poate fi extrem de utila in bucatarie. Sa stim cum sa o folosim sau cum sa o valorificam la maximum este o modalitate de a ne alatura tendintei de gastronomie durabila si de a reduce deseurile in casa.

Nu este niciun secret ca usturoiul este unul dintre ingredientele esentiale din bucataria multor oameni. Includerea sa in orice reteta adauga multa savoare, asa ca va fi mereu prezent in camara.

Dupa ce usturoiul a fost curatat, este bine sa nu aruncati cojile ramase, deoarece acestea pot fi punctul de plecare pentru multe arome in bucatarie. Iata cateva idei:

CITEȘTE ȘI: Ghimbir și usturoi, combinația pe care trebuie să o încerci: Reduce glicemia și protejează creierul

In tocanite si supe

Cu ajutorul tifonului, puteti face un mic sac de coji de usturoi si alte legume. Aceasta este o modalitate excelenta de a adauga nutrienti si gust bun la orice supa sau tocana.

Utile in coacere

Un secret al multor brutari pentru a da o nota distinctiva preparatelor lor consta in folosirea cojii de usturoi. Trebuie le macinam cat maibine pentru a o combina cu faina inainte de a face aluatul.

Pe langa o aroma usoara, dar bogata de usturoi, acesta ofera si toate substantele nutritive si vitaminele din usturoi.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci usturoi și miere dimineața: Metabolismul este stimulat și scade colesterolul

Dincolo de bucatarie

Pe langa faptul ca este foarte bun in scopuri culinare, poate fi folosit si in casa pentru gradinarit. Resturile de usturoi pot fi un element in plus intr-un compost bun pentru plantare sau pentru ingrijirea oricarei plante de acasa.

Ca o curiozitate, unele surse subliniaza faptul ca coaja poate fi foarte eficienta ca repelent pentru insecte, potrivit acasa.ro. Amplasarea catorva coji de usturoi in locuri strategice din casa ar fi ideala pentru respingerea insectelor.

Comentarii: