X

De ce să nu bei cafea imediat după ce te-ai trezit

De ce să nu bei cafea imediat după ce te-ai trezit. Dacă o ceașcă de cafea fierbinte este primul lucru pe care îl căutați dimineața după ce vă dați jos din pat, ar trebui să vă gândiți la schimbarea acestui obicei. Doctorul Karan Raj susține că acesta nu este deloc un obicei bun.

De ce să nu bei cafea imediat după ce te-ai trezit

Pentru majoritatea dintre noi, prima cafea de dimineață ne dă energia de care avem nevoie pentru a începe ziua, însă doctorul Karan Raj avertizează că cafeaua nu ar trebui să fie primul lucru pe care îl consumăm dimineața și iată de ce.

„Acest lucru poate fi dificil de acceptat și de neînțeles pentru unii, dar există un motiv foarte bun pentru această recomandare”, spune Dr. Raj.

CITEȘTE ȘI: Cum e mai bine să bei cafeaua când e cald afară: Caldă sau rece?

La BBC Morning Live, popularul medic a explicat de ce ar trebui să ne lăsăm corpul să se trezească singur, mai degrabă decât să ne bazăm pe prima înghițitură de cafea de dimineață. El nu sugerează să renunțați complet la cafeaua de dimineață, ci doar să vă schimbați puțin rutina.

„Nu beți cafea dimineața înainte să vă treziți. „Corpul te trezește în mod natural cu cortizol”, spune specialistul.

În schimb, Dr. Raj sfătuiește să așteptați câteva ore și să beți cafea după ce nivelul natural de cortizol al corpului dumneavoastră a scăzut.

„Beți cafea la mijlocul dimineții, când nivelul de cortizol și nivelul de energie scad. Lăsați apoi cofeina să acționeze și să vă dea energie”, explică specialistul, citat de publicația britanică Sun.

Proprietățile utile ale cafelei

Efectul stimulant al cafeinei conținute în cafea este indispensabil în perioadele de stres mental și fizic crescut. Aceasta îmbunătățește concentrarea, crește activitatea motorie, ameliorează oboseala, acționează ca o substanță naturală antistres și antidepresivă.

Dar, cu un consum necontrolat al băuturii, acest efect slăbește. Pentru a profita la maximum de această proprietate, ar trebui să vă abțineți de la cafeaua puternică cu o săptămână sau două înainte de supraîncărcarea viitoare, de exemplu, o sesiune studențească. Atunci organismul va putea reacționa mai brusc la cafeină într-un moment în care este deosebit de important.

CITEȘTE ȘI: Câte cești de cafea pe zi dăunează creierului

În plus față de efectele evidente, cafeaua are proprietăți preventive importante:

Proprietățile sale benefice sunt importante și pentru astmatici. Cafeaua naturală stimulează sistemul respirator și reduce numărul de crize, potrivit actualno.com.

În general, consumul moderat de cafea este benefic pentru imunitate și digestie.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro