De ce să nu bei ceai imediat după ce ai mâncat: Are de a face cu absorbția unui mineral de către organism. Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Se bea dimineața, la prânz și seara, iar multor oameni le place să îl consume după masă. Cu toate acestea, medicii sunt împotriva acestui obicei, iar Dr. Solomatina explică motivul.
Medicul explică faptul că consumul de ceai după un prânz sau o cină copioasă poate provoca indigestie și reduce absorbția fierului de către organism. Expertul explică faptul că frunzele de ceai conțin taninuri – substanțe cu proprietăți de legare. Acești compuși se pot lega de fierul care intră în organism prin alimente și, ca urmare, acest oligoelement important nu este absorbit. Ceea ce, la rândul său, poate duce la consecințe neplăcute asupra sănătății.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care reduce semnificativ colesterolul și scade riscul de a face infarct
Lipsa de fier în organism poate provoca anemie, probleme cu țesutul muscular, oboseală cronică și dureri de cap. Acest lucru este deosebit de periculos pentru copii și femeile însărcinate.
Pentru a preveni consecințele neplăcute asupra sănătății de la consumul băuturii, medicul recomandă consumul de ceai la treizeci de minute după prânz sau cină. Treizeci de minute vor fi suficiente pentru ca organismul să absoarbă toate vitaminele și oligoelementele utile. Dacă beți ceai la micul dejun, nu trebuie să îl beți cu alimente grase.
Medicul recomandă, de asemenea, să beți ceai verde sau decocturi din plante după mese în conformitate cu regulile descrise mai sus și să evitați ceaiul negru. Ceaiul verde conține mult mai puține taninuri decât ceaiul negru, iar băuturile pe bază de plante vor favoriza digestia și absorbția nutrienților. De asemenea, nu trebuie să exagerați cu zahărul, o linguriță va fi suficientă pentru un pahar de băutură pe bază de plante.
Datorită conținutului de cofeină, activitatea creierului crește, iar nivelul de adenozină, o substanță care încetinește reacțiile sistemului nervos, scade;
Ceaiul verde mobilizează acizii grași din țesutul adipos uman, favorizând pierderea în greutate și creșterea performanței fizice;
Polifenolii conținuți în compoziția sa luptă împotriva celulelor atipice și reduc efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete;
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun ceai pentru femei: Regleză nivelul estrogenului și îți dă o stare de bine în tot organismul
Antioxidanții din ceai susțin funcționarea inimii și a vaselor de sânge prin reducerea oxidării particulelor de colesterol, potrivit actualno.com
Polifenolii din ceaiul verde suprimă bacteriile și elimină mirosurile neplăcute, ajută în lupta împotriva gastritei. Catechinele conținute în ceaiul verde suprimă infecția cu Helicobacter pylori, care contribuie la apariția gastritei;