SANATATE

De ce să nu ignori palpitațiile după ce ai băut alcool

Foto: Pinterest.com

De ce să nu ignori palpitațiile după ce ai băut alcool. Tahicardia alcoolică apare în timpul unei sărbători sau în dimineața după ce ați băut. Dacă pacientul bea adesea bere sau coniac, atunci atacurile de bătăi rapide ale inimii devin prelungite și chinuie persoana pe timp de noapte.

Cauzele îmbolnăvirii la consumul de alcool sunt efectele toxice ale alcoolului asupra întregului organism. Sunt afectate în special creierul, inima și ficatul.

Sub influența alcoolului etilic, hormonul adrenalină se transformă în norepinefrină și provoacă vasoconstricție. Tensiunea arterială a unei persoane crește și ritmul cardiac se accelerează. La unii pacienți, ritmul cardiac este perturbat. Tahicardia din cauza mahmurelii este cauzată de efectul produselor de descompunere a etanolului și a intoxicației asupra organismului.

Dacă simptomele sunt ușoare atunci când se bea coniac, tabloul clinic se agravează dimineața. Ca urmare a otrăvirii, funcționarea tractului gastrointestinal este perturbată și sarcina asupra ficatului crește.

CITEȘTE ȘI: Ce băuturi alcoolice poți să bei dacă suferi de diabet

Din această cauză, apare o deficiență de vitamine din grupul B, care perturbă schimbarea fazelor de contracție și relaxare a miocardului. Cea mai gravă afecțiune apare la o persoană după un consum excesiv de alcool.

Este permis să bei alcool?

Tahicardia și alcoolul sunt lucruri incompatibile. Chiar și dozele moderate pot provoca daune grave pentru sănătate. Acest lucru este valabil mai ales pentru acele persoane care se confruntă întotdeauna cu palpitații după ce beau alcool.

Dacă unei persoane îi este greu să nu bea, ar trebui să reducă cantitatea de băutură sau să bea băuturi mai puțin puternice.

Puteți reduce efectul toxinei asupra mușchiului cardiac urmând aceste reguli:

  • Alcoolul trebuie consumat bine.
  • Nu puteți bea atunci când vă este foame.
  • Nu puteți trata stresul cu alcool.

Persoanele care iau medicamente pentru inimă trebuie să controleze strict cantitatea de alcool pe care o beau. Activitatea mușchiului cardiac în timpul consumului de băuturi alcoolice se înrăutățește semnificativ, motiv pentru care se spune că este imposibilă compatibilitatea patologiilor cardiace cu dependența de astfel de băuturi.

Alcoolul afectează inima în următoarele moduri:

  • provoacă un salt brusc al tensiunii arteriale;
  • provoacă o creștere a frecvenței cardiace;
  • poate duce la apariția tulburărilor de ritm cardiac.

Toți acești factori împreună interferează cu circulația normală a sângelui în organism, ceea ce perturbă alimentarea cu sânge a tuturor organelor și țesuturilor. Lipsa de oxigen declanșează o cascadă de procese patologice în tot corpul, afectând în special creierul și inima .

Dacă alcoolul este consumat în mod sistematic și pentru o perioadă lungă de timp, în inimă se vor produce modificări ireversibile: dimensiunea acesteia va crește, mușchiul nu se va mai întinde complet, se va relaxa.

Dacă o persoană a avut anterior o tendință la tulburări de ritm, atunci alcoolul agravează semnificativ patologia și chiar și în doze mici este dăunător. De aceea, în mod categoric nu sfătuiesc persoanele cu cardiopatie ischemică, cardioscleroză post-infarct și alte boli miocardice grave cu deficiență severă să consume alcool, chiar și în cantități mici.

CITEȘTE ȘI: Cum să elimini rapid alcoolul din organism – 3 sfaturi de la medici

Dacă la o persoană sănătoasă o schimbare temporară a ritmului cardiac după ce a băut o băutură tare rămâne neobservată, atunci la un pacient cu ateroscleroză probabilitatea de a dezvolta un accident vascular cerebral sau un atac de cord crește de multe ori.

Patologia este agravată de foametea de oxigen resimțită de sistemul nervos central, iar reglarea funcționării organelor vitale – creier, ficat, rinichi, plămâni – este perturbată. Abuzul de etanol, chiar și în absența unor boli vizibile, după un anumit timp va duce la tulburări în funcționarea organelor și sistemelor, iar miocardul și țesutul cerebral vor suferi primele. Iar una dintre manifestările tipice ale devierii este tahicardia sau aritmia, potrivit actualno.com.

Comentarii: