Costel şi Ion sunt vecini, prieteni şi adevăraţi experţi ai producţiei (şi consumului!) de ţuică. Fiecare are un cazan de dimensiuni egale, însă Costel se laudă cu reţeta sa străveche de ţuică de prune, în timp ce Ion preferă licoarea obţinută din cereale macinate.
Anul acesta, producţia lor este o mândrie, ambii având în magazia pe care o împart câte un butoi cu aceeaşi cantitate de ţuică.
Într-o zi cei doi vecini merg la o mică degustare de ţuică: după câteva păhărele din ţuica lui Costel şi câteva din cea a lui Ion, spiritele se înfierbântă: care dintre cele două reţete este mai bună?
MOTIVELE pentru care unele vinuri vă dau DURERI DE CAP
Chef Florin Dumitrescu dezvăluie DIETA prin care a slăbit 10 kilograme
De ce ciocolata ta devine ALBICIOASĂ după un timp?
Costel vine cu o idee inovativă: ce ar fi să combine? Ia un pahar de ţuică de prune şi-l toarnă în butoiul cu ţuică de cereale. Apoi, inspirat, ia un pahar din butoiul în care le-a combinat şi-l toarnă în celălalt, cu ţuică de prune.
Întrebarea (la care Costel şi Ion nu s-au mai gândit, e drept! ) este:
există mai multă ţuică de prune în butoiul cu ţuică de cereale decât există ţuică de cereale în butoiul cu ţuică de prune? Sau sunt în cantităţi egale?
Comentarii: