Deficiența acestei vitamine afectează glanda tiroidă. În timp ce unele persoane primesc suficiente vitamine și minerale din dieta lor și, prin urmare, nu au nevoie de suplimente nutritive, suplimentele nutritive pot fi necesare pentru unii pacienți cu deficiențe nutritive pentru a completa tratamentul pentru un rezultat terapeutic general îmbunătățit.
Cu toate acestea, este nevoie de precauție extremă atunci când se iau suplimente de vitamine sau minerale. Unele suplimente pot interfera cu absorbția corectă a medicamentelor pentru tiroidă. De fapt, unele „suplimente tiroidiene” fără prescripție medicală tind să exacerbeze afecțiunile tiroidiene existente sau să vă facă să dezvoltați complicații și simptome de hipertiroidism, chiar dacă sunteți o persoană fără boli tiroidiene existente.
Consultați-vă medicul de familie sau endocrinologul înainte de a lua suplimente de vitamine sau minerale. Medicul dumneavoastră poate testa diverse deficiențe nutritive pentru a vedea dacă ați beneficia de suplimente. În funcție de rezultatele testelor, este posibil să nici nu aveți nevoie de aceste suplimente de vitamine. Cu toate acestea, dacă se constată că sunteți deficitar în anumite vitamine sau minerale, ați putea beneficia de suplimente suplimentare.
CITEȘTE ȘI: Tiroida Hashimoto: Alimentele care împiedică medicamentele să își facă efectul cum trebuie
De asemenea, este important ca medicul dumneavoastră să știe exact câte dintre aceste suplimente luați. Acest lucru îl va ajuta pe medicul dumneavoastră cu următorul curs de acțiune privind tratamentul în cazul în care dezvoltați efecte secundare. Prin urmare, este important să fiți cât mai sincer cu medicul dumneavoastră cu privire la ce și cât de multe dintre suplimentele pe care le luați.
Deficiența acestei vitamine afectează glanda tiroidă
Mineralele precum seleniul, iodul și zincul sunt esențiale pentru funcția tiroidiană, inclusiv producția de hormoni tiroidieni. Fierul este esențial pentru transformarea tiroxinei inactive (hormon T4) în triiodotironină activă (hormon T3).
Alte substanțe nutritive care promovează funcția tiroidiană optimă includ vitaminele A, B12, D și E. Vitaminele ajută la combaterea cauzelor subiacente ale tulburărilor tiroidiene, cum ar fi procesele autoimune. Deficiențele acestor vitamine și minerale pot duce la o sănătate precară a tiroidei și pot crește probabilitatea de a dezvolta boli tiroidiene, a declarat pentru Thyforlife Dr. Minako Abe, medic de medicină de urgență certificat care studiază legătura dintre stilul de viață și apariția bolilor în legătură cu sistemul imunitar și cancerul în Japonia.
Acest articol discută pe scurt următoarele patru vitamine esențiale despre care se spune că îmbunătățesc sănătatea tiroidei:
- Vitamina A
- Vitamina B12
- Vitamina D
- Vitamina E
Vitamina A
Vitamina A, sau retinolul, este o vitamină liposolubilă care este esențială pentru vedere și reproducere. De asemenea, acționează ca un imunostimulator și reduce nivelul TSH. În acest fel, vitamina A ajută la prevenirea măririi tiroidei (gușă). Deficitul de vitamina A poate crește riscul de a dezvolta boli autoimune precum tiroidita Hashimoto.
Unele surse alimentare ale acestei vitamine includ morcovii, ouăle, cartofii dulci și spanacul. Cercetătorii sugerează, de asemenea, că femeile aflate în premenopauză pot beneficia de suplimente de vitamina A pentru a-și reduce riscul de hipotiroidism. Vitamina A reduce reacțiile și procesele autoimune care pot provoca boli tiroidiene.
Cu toate acestea, este important să fiți atenți cu suplimentele de vitamina A, deoarece consumul excesiv poate duce la toxicitatea vitaminei A. Aceasta poate duce la amețeli, dureri de cap, dureri abdominale și leziuni hepatice.
Vitamina B12
Vitamina B12 este o vitamină solubilă în apă care este esențială pentru buna funcționare a celulelor nervoase, formarea globulelor roșii și producerea ADN-ului. Globulele roșii transportă oxigen la țesuturile vitale și facilitează metabolismul energetic. Unele semne ale deficitului de vitamina B sunt în concordanță cu simptomele hipotiroidismului și hipertiroidismului, cum ar fi slăbiciunea musculară, oboseala, memoria slabă și tulburările de dispoziție.
Studiile arată că suplimentele cu vitamina B12 sau complexul de vitamine B pot ajuta la promovarea sănătății tiroidei optime în cazurile de hipotiroidism cauzat de boala Hashimoto, deoarece deficitul acestei vitamine este frecvent la persoanele cu această afecțiune.
În mod similar, persoanele cu boala Graves sunt susceptibile de a fi deficitare în vitamina B12 și pot avea nevoie să ia suplimente pentru a-și îmbunătăți sănătatea tiroidei. Unele surse alimentare comune de vitamina B includ pește, cereale integrale, ouă, carne, nuci, lapte și leguminoase.
Unele simptome ale deficitului de vitamina B12 includ constipație, oboseală, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, în concordanță cu simptomele hipotiroidismului, sau pierderea în greutate în concordanță cu hipertiroidismul. Un semn distinctiv comun al deficienței de vitamina B12 este anemia, un simptom în rândul unei proporții semnificative de persoane cu hipotiroidism.
Cercetările arată că aproape jumătate dintre persoanele cu hipotiroidism au și o deficiență de vitamina B12. Această deficiență de vitamină este, de asemenea, legată de declinul cognitiv rapid, deoarece nivelurile scăzute de B12 conduc la un metabolism redus al neurotransmițătorilor.
Un studiu controlat randomizat care vizează investigarea efectelor suplimentelor de vitamine asupra funcției cognitive în rândul femeilor în vârstă cu boli cardiovasculare și factori de risc asociați sugerează că suplimentele de vitamina B12 îmbunătățesc funcția cognitivă la persoanele cu deficiențe nutriționale.
Vitamina D
Deficitul de vitamina D a fost implicat în hipotiroidism (boala Hashimoto) și hipertiroidism (boala Graves) și poate contribui la simptome precum dureri articulare și musculare. Se înțelege că această vitamină joacă un rol crucial în absorbția calciului și a fosforului pentru întărirea și repararea oaselor.
Sursele alimentare ale acestei vitamine liposolubile includ uleiurile de ficat de pește, peștele gras, carnea de pui, carnea de vită, ouăle și produsele lactate îmbogățite. Lumina soarelui servește, de asemenea, ca sursă indirectă de vitamina D, deoarece organismul nu obține vitamina direct din lumina soarelui; în schimb, pielea produce vitamina D atunci când este expusă la soare. Din acest motiv, această vitamină este cunoscută drept „vitamina soarelui”.
Cercetătorii au arătat că vitamina D suprimă nivelurile de TSH, ceea ce o face ideală pentru pacienții hipotiroidieni, deoarece nivelurile ridicate de TSH indică de obicei hipotiroidism. Un alt beneficiu al unei cantități suficiente de vitamina D în organism este sănătatea intestinală. Se crede că un intestin permeabil predispune la dezvoltarea bolilor autoimune precum boala Hashimoto, o cauză majoră a hipotiroidismului.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă
Nu este nevoie de suplimente de vitamina D dacă analizele dumneavoastră de sânge arată că aveți niveluri serice suficiente ale acestui nutrient. Nivelurile excesive de vitamina D din organism duc la creșterea absorbției calciului în intestine, ceea ce duce la toxicitatea vitaminei D și vă poate face hipercalcemică. Hipercalcemia poate provoca slăbiciune musculară, pierderea apetitului, dureri, vărsături și deshidratare.
Vitamina E
Vitamina E, cunoscută și sub denumirea de alfa-tocoferol, este o vitamină liposolubilă care se găsește în mod natural în multe surse alimentare vegetale, cum ar fi legumele, uleiurile vegetale și cerealele. De asemenea, se găsește în mod natural în ouă, carne și grăsimi animale.
Vitamina E joacă un rol vital într-o serie de procese biologice din organism, ceea ce o face benefică pentru sănătatea generală. Deficitul de alfa-tocoferol este frecvent la persoanele cu intestin permeabil, un precursor al bolilor autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto.
Suplimentarea cu această vitamină poate ajuta la restabilirea sănătății intestinului, a sănătății tiroidei și a bunăstării generale a persoanelor cu boala Hashimoto. Proprietățile antioxidante ale vitaminei E ajută, de asemenea, la protejarea celulelor din organism împotriva posibilelor daune cauzate de stresul oxidativ.
Vitamina E funcționează cel mai bine cu nutrienți minerali precum seleniul și iodul pentru efecte antioxidante optime în organism. Cercetările arată, de asemenea, că vitamina E este benefică și în atenuarea toxicității tiroidiene induse de iod.
Suplimentele de vitamina E trebuie luate cu precauție, mai ales dacă intenționați să suferiți o intervenție chirurgicală. Vitamina E poate interfera cu vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, și este recomandat să evitați administrarea acesteia înainte de o intervenție chirurgicală, potrivit actualno.com.
Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți niveluri excesive de vitamina E în organism (toxicitate de vitamina E) sau dacă luați deja anticoagulante.
Comentarii: