NUTRITIE

Delicii de post: Cum se pregăteşte cea mai bună plăcintă cu cartofi

thebrownlounge.com

Plăcinta de cartofi este o variantă simplificată a celebrei musaca. Uşor de preparat şi foarte gustoasă, această reţetă este perfectă pentru cei care ţin post.

CITEȘTE ȘI: Un cunoscut bucătar reinventează o reţetă de 100 de ani: Cel mai bun desert autentic românesc

Ingrediente:

250 g făină
25 g drojdie apă
120 ml apă călduţă
3-4 linguri ulei
5 cartofi de mărime medie
sare

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfărâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apă călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic. Se acoperă şi se lasă la dospit.

CITEȘTE ȘI: Îţi lasă gura apă! Reţeta delicioşilor cartofi acordeon

Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin. Aluatul dospit se întinde pe planşeta presărată cu faină, se aşază în tava cuptorului şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor, recomandă restaurantedelux.ro.

Cei care nu ţin post pot adăuga smântână şi ou deasupra cartofilor sau felii de caşcaval. Se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Comentarii: