NUTRITIE

Delicii de post: Secretul celor mai gustosi cartofi țărănești

realitatea.net

Cartofii ţărăneşti, care pot fi serviţi ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător, se prepară rapid şi sunt deosebit de gustoşi. Reţeta poate fi găsită în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, aparţinând regreatului gastronom Radu Anton Roman.

„De la ardeleni ştiu face argeşenii cartofii, aşa, cu rânduieli încete, amânat“, spune Radu Anton Roman, regratatul gastronom, în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.

CITEȘTE ȘI: La fel de gustos, dar mult mai sănătos: Alternativa ideală la cartofii prăjiţi

Aşa că iată o simplă şi tradiţională de cartofi ţărăneşti.

Ingrediente:

1 kg cartofi
2-3 cepe
1 ceşcuţă
ulei
sare

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă pentru a nu deveni apoşi, dacă sunt curăţaţi integral, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească.

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei.

CITEȘTE ȘI: Cartofii te ajută să slăbești dacă știi CUM să-i prepari

Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă.

Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai „tragă“ din grăsime. Serveşti ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător.

Comentarii: