O reţetă clasică, care îţi umple bucătăria de parfum de scorţişoară şi amintiri dragi din copilărie. Merele coapte, umplute cu nuci, scorţişoară, stafide, unt şi zahăr brun, sunt răsfăţul perfect pentru o după-amiază de duminică, dar şi uşor de făcut.
4 mere mari, bune de copt
1/4 cană de zahăr brun
1 linguriţa scortisoara
1/4 ceaşcă de nuci tăiate mărunt (pot fi nuci tradiţionale sau pecan)
1/4 de cană de coacăze sau stafide tocate
1 linguriţă de unt
3/4 cana apă fiartă
CITEȘTE ȘI: Oțetul de mere, marele aliat din bucătărie: Combate indigestia și numeroase alte afecțiuni
1 Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 190 ° C
2 Spălaţi bine merele, scoateţi miezul cu ajutorul unui cuţit pentru decojit şi seminţele cu ajutorul unei linguriţe, lăsând jumătatea inferioară a merelor intacte.
3. Puneţi într-un castron zahărul brun, scorţişoara, coacăzele sau stafidele mărunţite, nucile tăiate bucăţele şi amestecaţi. Puneţi merele într-un vas de coacere şi umpleţi fiecare măr cu amestec iar în vârf puneţi un vârf de linguriţă de zahăr brun şi câte un sfert de linguriţă de unt.
4. Turnaţi apă fiartă în vasul de iena şi coaceţi timp de 30 de minute (maxim 45 de minute) până când merele sunt coapte, recomandă adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE
Merele pot fi servite stropite cu sucul din tavă şi sunt minunate cu câte un glob de îngheţată de vanilie.