Deși internetul este plin de rețete despre cea mai slabă carne, fără colesterol, săracă în sodiu şi bogată în minerale, astăzi vă propun o variantă de preparare simplă și rapidă, dar cu un gust nemaipomenit de bun.
CITEȘTE ȘI: Metodele de pregătire a cărnurilor albe
Delicioasa friptură de iepure la cuptor
Ingrediente:
- un iepure de aproximativ 1,5 kilograme;
- 100 g Kaiser;
- 1 pahar vin alb;
- 1 ceapă alba, medie;
- 6 dovlecei patison
- 4 căţei de usturoi;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 1 lingură de unt (pentru ungerea tăvii);
- 2 frunze de dafin;
- 1 lingură de oţet;
- Rozmarin;
- sare, piper;
Delicioasa friptură de iepure la cuptor
Mod de preparare:
Pregăteşti carnea de iepure. Acest lucru presupune să o speli riguros şi să o feliezi în bucăţi potrivite, după cum o preferi la servire.
Pregăteşti marinada. Întâi cureţi şi feliezi ceapa şi usturoiul, apoi aşezi legumele (mai puţin dovleceii) într-un bol mediu şi le amesteci bine cu uleiul de măsline şi cu vinul, presărând treptat sarea, piperul, rozmarinul. Pui apoi şi frunza de dafin, şi iar amesteci bine.
Marinezi carnea. Într-o pungă aşezi marinada din bol şi carnea, şi o sigilezi. Mişti punga în aşa fel încât carnea să fie “atinsă” complet de marinată şi apoi o bagi la frigider pentru minim 2 ore. Din când în când, mai agiţi punga să se frăgezească toată carnea.
Ungi o tavă cu unt, aşezi în ea bucăţile de carne de iepure şi dovleceii patison, torni marinada peste ele şi apoi le căptuşeşti cu feliuţele de Kaiser. Acoperi tot cu o folie de aluminiu şi pui tava în cuptorul preîncălzit la 180˚C.
CITEȘTE ȘI: Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani
După jumătate de oră scoţi folia de aluminiu şi întorci uşor carnea. Pui iar tava la cuptor pentru încă o oră, când verifici carnea cu o furculiţă (intră uşor- este gata, nu intră uşor-o mai laşi 15 minute, dar o supraveghezi să nu se usuce/ardă).
Să ai spor şi poftă bună!
Comentarii: