NUTRITIE SANATATE

Delicioasa prăjitură cu brânză de vaci și coacăze

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai bune prăjituri este cea cu brânză dulce de vaci, iar dacă este combinată și cu fructe, gustul va fi unul divin!

Pentru că a sosit week-end-ul și timpul ne permite să ne gândim la un dulce preparat în casă, vă propun astăzi o rețetă simplă, dar nemaipomenit de bună: prăjitură cu brânză de vaci și coacăze.

CITEȘTE ȘI: Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci

Delicioasa prăjitură cu brânză de vaci și coacăze

Ingrediente:

  • 375 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 g griș
  • 3 ouă
  • 750 g coacăze roșii și negre
  • 1 lămâie
  • 50 g unt moale
  • 125 g zahăr brun
  • 1 linguriță vanilie măcinată
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • ulei pentru tavă

Delicioasa prăjitură cu brânză de vaci și coacăze

Mod de preparare:

Se dă în fiert laptele cu sare. Se adaugă grișul și se mai dă o dată în fiert. Se ia vasul de pe foc. Se amestecă grișul 10 minute până se umflă și se lasă să se răcească.

Se separă ouăle. Se spală coacăzele și se desprind de pe ciorchine. Se spală lămâia, se șterge și se taie în jumătate. Se rade coaja de la o jumătate și se storc ambele jumătăți de zeamă.

Pentru aluat, se amestecă bine untul cu zahăr, vanilie și coajă de lămâie. Se adaugă treptat gălbenușurile şi grişul, apoi se amestecă compoziţia rezultată cu brânza de vaci.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu morcovi și mere, desertul de post care îți poate îndulci zilele lungi de stat în casă/ REȚETĂ

Se unge forma cu ulei. Se încinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se adaugă coacăzele peste aluat. Se bat albșurile spumă și se toarnă peste coacăze. Se amestecă făina cu praful de copt, se cern deasupra și se amestecă totul cu grijă.

Se toarnă aluatul în formă și se netezește. Se coace 50-60 de minute la cuptor. Se lasă prăjitura circa 10 minute în formă să se răcească. Se desprinde din formă și se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

Deasupra se presară zahăr pudră, apoi se servește cu poftă!

Comentarii: