Când vine vorba de combaterea răcelilor, pe lângă medicamente, există și o rețetă de supă care are un efect foarte bun în ce privește însănătoșirea. Această supă promite să amelioreze simptomele de gripă, răceală, inflamaţii ale urechii, dar şi alte probleme de sănătate. Supa de pui cu usturoi, ceapă şi cimbru poate ucide un grup mai mare de virusuri gripale, răceli şi chiar noul virus norovirus, care provoaca vărsături, diaree, febră, dureri de cap şi crampe stomacale, scrie Top Buzz.
Usturoiul, ingredientul de bază al „supei minune“, nu este afectat de mutaţii, modificări şi viruşi noi. Acest lucru se datorează substanţei chimice numite alicină, care reduce colesterolul, tensiunea arterială şi previne înfundarea vaselor de sânge.
Mai mult, un studiu de la Universitatea din Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât alte două antibiotice populare în combaterea inflamaţiei cauzate de bacterii. Atunci când este zdrobit, căţelul de usturoi eliberează alicină care, împreună cu alte ingrediente, ucide organisme dăunătoare cum ar fi viruşii şi bacteriile care cauzează răceli, gripă, infecţii ale urechilor şi altele asemenea.
CITEȘTE ȘI: Usturoiul crud, o minune pentru sănătate: Ce boli combate
Consumul de usturoi nu dăunează organismului; dimpotrivă, este un lucru benefic pentru corpul uman.
Ingrediente:
50 căţei de usturoi curăţaţi
2 linguri unt
2 linguri de ulei de măsline
2 cepe mari, tocate
1 lingură cimbru tocat
½ lingură de aromă de pui pătrunjel proaspăt
1 cană de smântână
Cum se prepară:
Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Adăugaţi câteva picături de ulei de măsline peste căţeii de usturoi pe care i-aţi curăţat în prealabil şi împachetaţi-i în folie de aluminiu. Coaceţi în cuptor timp de 90 de minute, apoi îndepărtaţi folia şi lăsaţi să se răcească.
CITEȘTE ȘI: Miracol pentru sănătate: Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi copt seara
În acest timp încălziţi două linguri de ulei de măsline şi unt într-o tigaie, la foc mediu. Căliţi ceapa timp de aproximativ 10 minute. Se taie mărunt căţeii de usturoi copţi şi se adaugă peste ceapă. Se amestecă şi se adaugă cimbru, aroma de pui şi patrunjel proaspăt tăiat. Fierbeţi totul la foc mediu timp de 5-10 minute. Când supa este gata, puneţi-o într-un blender şi amestecaţi până când iese cremoasă. Apoi returnaţi-o în oală, adăugaţi smântâna şi lăsaţi-o să fiarbă din nou. Luaţi-o de pe foc după ce dă în clocot şi adăugaţi sare şi piper, dacă este necesar.