Au mai rămas doar câteva zile din postul Adormirii Maicii Domnului, iar dacă nu ştii ce anume să mai găteşti până pe 15 august, îţi recomandăm o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat: varză călită la care vei adăuga un ingredient secret pentru un plus de savoare.
Nu durează mai mult de 10 minute să o prepari, iar în restul timpului va sta pe foc, la fiert. Va avea gust de varză cu afumătură, celebrul preparat traditional, doar că va fi 100% de post. Cum este posibil? Printre ingredientele reţetei se află şi boiaua afumată, care îi va da acea aroma deosebită.
CITEŞTE ŞI: 3 GREȘELI pe care le faci când găteşti varză
Iată de ce ai nevoie şi cum se prepară reţeta de varză călită de post cu gust de afumătură:
Ingrediente reţetă varză de post:
1 varză albă medie,
1-2 ardei graşi,
1-2 cepe albe medii,
1-2 roşii medii,
2-3 linguri de sos de roşii,
ulei,
sare,
piper,
boia afumată.
Cum prepari varza călită de post:
Ardeii şi ceapa se spală, se toacă mărunt şi se pun în tigaie, cu o lingură de ulei pentru călit. Adaugă sare, piper şi roşiile tăiate cubuleţe imediat ce au devenit aurii.
Varza se spală şi ea şi se toacă, după care se adaugă peste ingredientele de pe foc. Atenţie, este necesar să foloseşti o oală încăpătoare, pentru a putea pune toată varza.
CITEȘTE ȘI: Ţi se face poftă instant: Reţeta din Sălaj pentru cea mai bună ciorbă de varză acră
După ce amesteci toate legumele, adaugă ingredientul secret: boia afumată pentru a-I da savoare. Pune în oală şi 1-2 frunze de dafin, iar opţional, poţi scutura şi nişte cimbru, recomandă clickpentrufemei.ro.
Lasă la fiert până scade şi este fiartă complet varza. Dacă vrei să nu aibă foarte multă zeamă, pune toata compoziţia într-un vas de ena şi lasă timp de 20 de minute la cuptor.
Poftă bună!
Comentarii: