Pregătirile pentru masa de Revelion încep în scurt timp, iar dacă ai în plan o petrecere acasă, alături de cei dragi, tortul festiv nu poate să lipsească. Îţi recomandăm o reţetă inedită, care se prepară uşor şi are un gust desăvârşit.
Ingrediente Tort de ciocolată cu nucă şi crema mascarpone
Blat:
- 6 ouă
- 150 gr zahăr
- 100 gr unt
- 100 gr ciocolată neagră
- 100 gr nuca măcinată
- 10 gr făină
- 1 praf de copt
Crema:
- 250 gr mascarpone
- 100 gr ciocolată albă
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri de lapte
- 100 gr zahăr pudra
- 200 ml frişcă lichidă
- 15 ml esenţă de vanilie
- 200 gr ciocolată neagră
- 50 ml frişcă
Mod de preparare
Blat:
Mixam untul cu zahărul până devine spumos. Incorporam apoi în timp ce mixam în continuare câte un gălbenuş. Adăugăm nuca,făînă şi praful de copt. Albuşurile bătute spumă se incoporeaza amestecând uşor la compoziţie, scrie sfatulparintilor.ro. Ciocolata topită la bain-marie sau microunde se amestecă în compoziţie.
Turnăm amestecul în formă rotundă cu diametrul de 26-28 cm, care a fost tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Coacem la foc mediu timp de 50 min. După coacere scoatem blatul şi-l lăsăm să se răcească.Se taie pe mijloc pentru a obţine două foi de blat.
CITEȘTE ȘI: Între mit şi adevăr: Care este de fapt diferenţa între zahărul alb şi cel brun
Crema:
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul.Adăugăm laptele şi ciocolată albă tăiată în bucăţele cât mai mici.Punem vasul la bain-marie şi-l lăsăm până când ciocolată s-a topit.Lăsăm să se răcească,amestecăm din când în când. Mixăm frişca şi o adăugăm în crema împreună cu mascarpone şi esenţa de vanilie.Omogenizam amestecul.
Blatul tăiat se însiropează uşor cu ce dorim,eu am făcut puţin sirop din zahăr,apă şi rom. Punem crema peste blat,aşezăm a două foaie şi o insiropam şi pe acesta.Lateralele le-am acoperit cu restul de crema. Deasupra am pus ciocolată neagră topită cu puţină frişcă şi am decorat tot cu crema mascarpone.
Comentarii: