În zilele noastre, sosul pesto este printre cele mai cunoscute sosuri din bucătăria italiană și nu numai. Se folosește în sandwich-uri, în paste calde sau reci și în multe alte preparate.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE – Exquis
Descoperă ingredientele necesare pentru un sos pesto delicios
Dacă te întrebi cum poți folosi sosul pesto, îți prezentăm mai jos câteva modalități:
Folosește-l ca sos: presară o linguriță de pesto peste un pat de piure de cartofi, deasupra unor roșii sau peste ciuperci sote.
Pesto este genial alături de orice fel de paste, fie ele linguine, gnocchi, ravioli sau tortellini.
De asemenea, este excelent pentru marinarea cărnurilor înainte de la pune la cuptor sau pe grătar.
Ideal pentru prepararea unor sandvișuri savuroase: întinde-l pe o baghetă prăjită și umple-l cu mozarella, roșii și prosciutto sau orice altceva dorești.
Descoperă ingredientele necesare pentru un sos pesto delicios
În continuare, te învățăm cum să folosești coaja de la zucchini, pentru a o transforma într-un sos pesto delicios.
Ingrediente:
- Coaja de la 3 zucchini mari
- 4 linguri făină de migdale
- 60 g parmezan
- Căței de usturoi curățați și fără miez
- Ulei de măsline
- Zeama de la o jumătate de lămâie
CITEȘTE ȘI: Sosurile care NU îngrașă – perfecte pentru fripturi, dar și pentru salate – Exquis
Mod de preparare:
Se amestecă la blender coaja de la 3 zucchini mari, 4 linguri făină de migdale, 60 g parmezan, 2 căței de usturoi curățați și fără miez, ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie.
Se acoperă pasta obținută cu ulei de măsline și se bagă la frigider.
Poftă bună!
Comentarii: