clickpentrufemei.ro
Astăzi îți prezint rețeta celui mai simplu tort de ciocolată și mascarpone, tort pe care îl poți prepara indiferent de cunoștințele tale în bucătărie.
CITEȘTE ȘI: Pregătește o surpriză dulce celor dragi: tort cu mere și cremă de zahăr ars – Exquis
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru sirop:
Mod de preparare blat:
Se încinge cuptorul la 180 °C, timp în care se separă ouăle și se bat albușurile până devin spumă.
Se adaugă 200 g zahăr și se continuă mixarea până se obține o spumă tare.
Separat, se amestecă bine gălbenușurile cu restul de zahăr și se mixează.
Ciocolata se topește pe baie de abur și apoi se adaugă treptat în gălbenușurile bătute cu zahăr, urmând ca ulterior să se adauge și 6 linguri de spumă de albușuri.
Adaugă treptat făina, iar la final încorporează restul de albușuri cu ajutorul unei spatule din silicon.
Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și las-o la copt timp de 30 de minute la 180 °C și încă 25 de minute la 170 °C.
Imediat ce s-a copt, scoate blatul și lasă-l la aerisit pe un grilaj, astfel încât să se aerisească.
CITEȘTE ȘI: Învață cum să prepari cea mai simplă cremă pentru torturi – Exquis
Prepararea cremei:
Mixează ouăle cu 200 g de zahăr până se obține o spumă pe care o transferi ulterior într-un vas metalic ce se va încălzi la aburi.
Amestecă ușor până se îngroașă crema și apoi adaugă ciocolata mărunțită, cacaua și zahărul vanilat.
După ce se îngroașă crema, ia-o de pe foc și las-o la răcit 2-3 ore, până ajunge la temperatura camerei.
Spumează untul cu mixerul și adaugă în el crema de ciocolată, câte puțin, în timp ce mixezi.
După ce ai adăugat toată crema de ciocolată, pune compoziția la frigider pentru aproximativ o oră.
Pentru sirop trebuie să pui la fiert apa cu zahărul și vanilia până capătă o culoare ușor aurie.
Pentru a asambla tortul, este necesar să tai blatul în trei foi și să împarți crema astfel: jumătate pentru foi și jumătate pentru decor.
Pune prima foaie de blat, însiropeaz-o bine, apoi adaugă un sfert din cantitatea de cremă.
Repetă operațiunea pentru a doua foaie, iar ultima foaie o vei însiropa și vei începe decorarea tortului, întinzând crema peste ultima foaie și pe lateralele acestuia.
Presară ciocolată rasă deasupra și tortul e gata!
Lasă-l la rece minim 3 ore, apoi servește-l cu poftă!