Inspirată din bucătăria franțuzească, această tartă cu aluat fraged oferă toate gusturile de care ai nevoie pentru a-ți satisface poftele culinare.
Este o rețetă simplă, care se pune la cuptor și te scapă de grija de a sta lângă mâncare până aceasta se gătește.
Umplutura formată din smântână, ouă și legume îmbină perfect aromele și oferă un gust delicios chiar și pentru cei pretențioși.
Descoperă trucul perfect pentru aluatul de tartă
Ingrediente:
- 300 g făină albă de grâu
- 150 g unt
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură apă
- 500 g legume la tigaie
- 3 ouă
- 60 ml lapte
- 2 căței usturoi
- 120 ml smântână pentru gătit
- 50 g unt
- 100 g cașcaval gouda
Descoperă trucul perfect pentru aluatul de tartă
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecați ingredientele și frământați până obțineți un aluat omogen.
Lăsați apoi aluatul în frigider să se întărească și să se odihnească.
Întindeți aluatul și așezați-l într-o tavă pentru tarte, având grijă să îmbrăcați bine și pereții tăvii, cu atenție ca aluatul să aibă aceeași grosime peste tot.
Înțepați baza aluatului cu o furculiță pentru a evita să se umfle.
Truc: puteți să folosiți boabe de fasole pe care să le puneți în folie de aluminiu sau foaie de copt și să le puneți peste aluat pentru a fi siguri că acesta nu se va umfla la copt.
Tăiați o hârtie de copt de dimensiunea tăvii, așezați hârtia și boabele de fasole și dați la cuptorul încins la 170 °C timp de 15 minute.
Pentru umplutură, lăsați legumele să se dezghețe și să ajungă la temperatura camerei.
Într-un vas adânc puneți untul la topit și căliți usturoiul, adăugați legumele, sotați, apoi adăugați laptele și smântâna lichidă.
Lăsați să fiarbă și să se reducă un sfert din cantitatea de lichid, cu grijă, la foc mic.
Imediat ce aluatul este copt, adăugați în umplutură cașcavalul ras și ouăle.
După ce aveți aluatul pregătit, puteți să adăugați umplutura turnând încet, cu grijă și să îl reintroduceți în cuptorul încins la 170 °C pentru încă 15-20 minute, până când umplutura este fermă.
Serviți fierbinte!
Să aveți poftă!
Comentarii: