Atunci când bem o cană cu ceai putem înghiţi miliarde de microparticule din plastic, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill din Montreal, Canada.
Anumite pliculeţe de ceai pot lăsa în cană miliarde de microparticule din plastic în momentul în care sunt scufundate în apă fierbinte, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill din Montreal, Canada, informează cba.ca.
CITEŞTE ŞI: Cele şase reguli ale consumului de ceai: Cum previi efectele adverse
Studiul, publicat recent în revista Science & Technology, a atras atenţia că, odată scufundate în apa clocotită, pliculeţele de ceai lasă în aceasta peste 10 miliarde de particule microplastice şi nanoplastice, acestea fiind la un nivel „de mii de ori mai mare decât cele raportate anterior în alte alimente”, atrag atenţia coordonatorii studiului de la Universitatea McGill, Canada.
„Până în prezent, nu există nicio cercetare concludentă în ceea ce priveşte posibilele efecte asupra sănătăţii în urma ingerării unor astfel de particule”, atenţionează co-autorul studiului, Laura M. Hernandez.
Pungile de ceai examinate în studiul MCGIll au fost confecţionate din plastic PET sau nailon. „De cele mai multe ori, aceste pungi de ceai au formă triunghiulară şi permit persoanei care consumă ceaiul să vadă frunzele prin pungă”, a completat Hernandez.
Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill se alătură mai multor oameni de ştiinţă care studiază particulele de plastic din alimente şi apă. Aceste particule din plastic ridică atât probleme de sănătate, cât şi de mediu. Cercetătoarea recomandă consumatorilor să acorde o atenţie sporită ambalajului în care este ţinut ceaiul.
Cel mai bine fiind ca aceştia să evite ambalajele de unică folosinţă şi să consume ceaiuri cât mai naturale.