Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii.
Peptida RVPSL
Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel încât tensiunea arterială să nu crească. După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale.
CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci ou seara: – Efectul pe care îl are asupra somnului
50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină. O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril – un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă.
Scăderea hipertensiunii arteriale
Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică. De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Secretul prăjirii oului pentru a fi cât mai sănătos
Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii.
Comentarii: