Cunoscutul ulei de floarea-soarelui este considerat una dintre cele mai nocive grăsimi. De asemenea, este un fapt că alimentele prăjite sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate.
Contrar credinței populare, consumul de ulei de floarea-soarelui nu crește riscul de boli cardiovasculare.
Oamenii de știință spanioli au efectuat un studiu care a durat 11 ani.
CITEȘTE ȘI: Uleiul care scade colesterolul și combate hipertensiunea
În perioada experimentului, aceștia au analizat dieta a 40.000 de persoane cu vârste cuprinse între 29 și 69 de ani. Experții nu au găsit nicio legătură între consumul de ulei de floarea-soarelui și un risc crescut de boli cardiovasculare.
„Am reușit să desființăm mitul conform căruia mâncarea prăjită este dăunătoare pentru inimă din cauza faptului că pentru prăjire se folosește uleiul de floarea-soarelui. Dar nu negăm faptul că un consum regulat de cartofi prăjiți și pește are un efect negativ asupra sănătății”, a declarat autorul studiului, Michael Litzman de la Universitatea din Regensburg.
În timpul prăjirii, alimentele absorb o cantitate mare de ulei de floarea-soarelui. Acest lucru duce la creșterea în greutate și apoi la consecințe negative asupra sănătății.