NUTRITIE

Desert de vacanță: Brioșe red velvet cu cremă de brânză/ REȚETĂ

agaliving.com

Iti este pofta de un desert? Avem pentru tine o reteta exceptionala de briose cu crema de branza si nuci pecan. Se prepara foarte usor si poate fi servita simpla sau alaturi de fructe de sezon.

Ingrediente:

  • 340 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de pudra de cacao neindulcita
  • 400g zahar
  • 2 oua mari
  • 300 ml ulei
  • 230 ml lapte batut
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Colorant alimentar rosu

CITEȘTE ȘI: Desertul preferat al Reginei Elisabeta: A ajuns să fie preferat de întreaga familie

Pentru glazura

  • 230g crema de branza, la temperatura camerei
  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 250g zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 cana cu nuci pecan, tocate marunt

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza doua-trei tavi de briose cu hartie speciala (din cantitatea acceasta ies apoximativ 30 de briose).

Intr-un bol adauga faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, sarea si cacaua.

Separat, in alt castron, adauga zaharul si ouale. Bate-le bine apoi adauga uleiul treptat. Adauga apoi laptele batut, esenta de vanilie, si amesteca bine. Adauga colorant alimentar cat pentru a obtine o nuanta rosie si adauga apoi amestecul de faina, amestecand foarte bine.

CITEȘTE ȘI: Înghețata care nu îngrașă: Desertul ideal după o masă copioasă, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic

Imparte aluatul in formele pentru briose si coace totul timp de 18-20 de minute. Scoate tava de briose din cuptor si lasa briosele sa stea timp de 5 minute, apoi socate-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Cat timp acestea se racesc, poti pregati crema. Pune intr-un castron crema de branza si untul. Bate totul pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza zaharul pudra. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie pufoasa, omogena. La final incorporeaza nucile pecan.

Comentarii: