Fructele de pădure şi ciocolata albă, în formula reţetei de cheesecake sunt elementele de senzaţie, iar dacă mai punem și câteva frunzulițe de mentă ca și decor, cu siguranță avem parte de un desert spectaculos. Te invităm să încerci un desert delicios, arătos şi potrivit pentru toate ocaziile.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun desert la pahar- Cheesecake cu căpșuni
Desert delicios, arătos şi potrivit pentru toate ocaziile
Ingrediente blat:
- 200 g biscuiţi simpli dulci;
- 30 g de nucă de cocos deshidratată
- un vârf de cuţit de scorţişoară
- 100 g unt nesărat, topit
Ingrediente umplutură:
- 500 g cremă de brânză, adusă la temperatura camerei;
- 110 g zahăr pudră;
- 375 g ciocolată albă topită;
- 250 ml smântână;
- 2 linguri suc de lămâie;
- 3 linguriţe de gelatină, înmuiate în 50 ml apă clocotită şi răcită uşor;
- 350 g fructe de pădure, cum ar fi zmeură, afine sau căpşuni curăţate.
Desert delicios, arătos şi potrivit pentru toate ocaziile
Cum se face blatul:
Se alege o formă de gătit pentru tort, rotundă, de 23 cm şi se tapetează cu hârtie de copt.
Se adaugă în bol biscuiţi, nucă de cocos şi scorţişoară şi se mixează timp de aproximativ 8 secunde. Se adaugă untul şi se amestecă la viteza 1, până la omogenizare.
Se pune amestecul de firimituri pregătit în forma de gătit pentru tort, se apasă ferm pentru a căpăta forma bazei şi se lasă la frigider, timp în care se prepară umplutura.
CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene- Panna cotta
Cum se face umplutura:
Se pune crema de brânză şi zahărul în bol şi se mixează la viteza 1, timp de 10 secunde.
Se adaugă 3 sferturi din ciocolata albă (se păstrează restul deoparte), smântâna, sucul de lămâie şi gelatina în bol şi se mixează la viteza 1 timp de 8 secunde, sau până când sunt bine omogenizate.
Se adaugă 150g din fructele de pădure şi se mixează timp de 2-3 secunde.
Se toarnă amestecul în forma de gătit peste blatul din firmituri uşor răcit, se netezeşte şi se bagă la frigider timp de 3 ore.
Aranjarea pentru servire:
Înainte de servire, se scoate prăjitura din formă şi se ornează în partea de sus cu restul fructelor rămase (200g).
Se topeşte uşor ciocolata albă rămasă şi se tornă în fir subţire peste fructe.
Comentarii: