Ciocolată de casă cu lapte praf, cu nucă, o minunăție de desert care ne amintește de copilărie, când nu aveam la dispoziție decât o carte de rețete.
Este un desert simplu, din șase ingrediente, dacă e să punem și apa la socoteală. Iar modul de preparare e atât de simplu, încât și un copil se poate descurca fără probleme.
Din ingredientele de mai jos vei obține o tavă de 20×30 centimetri cu ciocolată de casă, groasă de vreo două degete:
CITEȘTE ȘI: Momentele ideale pentru ciocolată – Când trebuie să o mănânci pentru a-ţi întări imunitatea şi memoria
Dă prin sită laptele praf și cacaua.
Pune apa, zahărul și untul într-o cratiță și adu la fierbere. Mai lasă pe foc încă 5 minute, apoi trage deoparte cratița și toarnă amestecul de lapte praf cu cacao.
Amestecă bine de tot până obții o cremă omogenă.
Tapetează tava cu hârtie de copt și toarnă crema uniform.
Presară deasupra miezul de nucă tocat grosier. Poți „scăpa” o parte din nuci de la înălțime, pentru a ajunge mai adânc în ciocolată, și altele mai de jos, pentru a rămâne la suprafață. Așa vei avea nucă în toată grosimea ciocolatei.
CITEȘTE ȘI: Explicațiile medicului neurolog: Efectele uimitoare pe care le are ciocolata asupra creierului
Lasă ciocolata să se răcească minimum 4 ore, apoi porționeaz-o cu un cuțit cu lamă lungă și lată.
Ciocolata de casă rezistă foarte bine în frigider și nu-și schimbă textura, nici gustul, nici măcar după 7-10 zile.
Sursa: csid.ro