Salata de conopidă este unul dintre cele gustoase preparate româneşti. Pentru a obţine un gust savuros e nevoie de atenţie la fierberea conopidei, ca să nu îşi piardă calităţile nutritive, şi la ordinea în care adăugăm celelalte ingrediente.
Începem prin a spăla conopida şi a o pune la fiert într-un vas acoperit pentru 20 de minute. ”În acelaşi timp, pregătim şi maioneza. Punem ouăle crude într-un recipient şi cu ajutorul blenderului, cu mişcări de jos în sus, în doar 30 de secunde vom finaliza maioneza”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Conopida, aliatul împotriva celor mai grave boli. De ce ar trebui consumată CRUDĂ
Ingrediente:
- Conopidă-700-800 de grame;
- Usturoi-3,4 căţei;
- Sare şi piper după gust;
- Ouă-două bucăţi;
- Ulei-250 de mililitri;
- Pătrunjel-o legătură;
- Muştar-50 de grame.
Zdrobim şi usturoiul, iar apoi introducem conopida în apă rece, astfel încât să-şi păstreze culoarea albă şi proprietăţile. O dăm apoi prin blender şi printr-o sită, astfel încât să capete o consistenţă fină.
CITEȘTE ȘI: Ele sunt inamicii celulelor canceroase! Să nu vă lipsească de pe mese, au proprietăți nebănuite
Punem sare şi piper după gust, adăugând maioneza şi apoi usturoiul. Pentru a-i da un gust deosebit, vom pune şi pătrunjel tocat mărunt la final.
Salata de conopidă cu maioneză se serveşte cu legume proaspete sau la oţet şi cu pâine de casă sau pâine prăjită.
Comentarii: