Stilul de viata are un rol foarte important, in afara de componenta genetica, pentru a putea mentine organismul intr-o buna stare de functionare.
Lupta anticancer este un subiect care, din pacate, este din ce in ce mai actual si trebuie sa inceapa practic de la varste foarte fragede, iar dieta anticancerigena poate fi una din armele care trebuie folosite.
Fibrele alimentare sunt esentiale pentru sanatatea colonului si, in acelasi timp, ajuta la scaderea nivelului colesterolului si stabilizeaza valoarea glicemiei. Ele se gasesc in fructele proaspete, in tarate si in legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.
Regula: Evita zaharul rafinati si produsele zaharoase
Alimente anti-cancer pe care sa le incluzi in alimentatia zilnica:
CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Vitamina care reduce mortalitatea pentru cei bolnavi de cancer
Avocado
Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat in forme cat mai naturale poate ajuta la scaderea colesterolului nociv LDL si se pare ca ar putea scadea incidenta unor tipuri de cancere, potrivit foodstory.ro.
Ceaiul verde
Fructe si legume proaspete
Antioxidantii naturali nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pentru ca ei sunt cei care se lupta cu radicalii liberi, cauza principala a imbatranirii si aparitiei cancerelor. Sursele de antioxidanti sunt numeroase : fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde, semintele de susan etc.
Uleiul de masline
Usturoiul
Usturoiul contine peste 100 de compusi chimici cu proprietati terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar si un medicament folosit de secole. Astfel el ajuta la scaderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale si din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural”, a mai explicat nutritionistul.
Apa
Apa este componenta primordiala a organismului uman si de aceea nu trebuie uitata.
Comentarii: