Deliciosii pepeni, cu aroma bogata, sunt foarte saraci in calorii astfel incat 100 g de fruct contine numai 34 de calorii si 0 grasimi, este bogat in polifenoli benefici pentru sanatate, substante, vitamine si minerale care sunt necesare pentru o sanatate optima.
Fructul este o sursa excelenta de vitamina A, oferind aproximativ 112% din DZR la 100 grame de fruct, una dintre cele mai mari cantitati de vitamina A regasite in fructe. Vitamina A este un antioxidant puternic si este esentiala pentru vedere.
Acesta este, de asemenea, necesara pentru mentinerea integritatii mucoaselor membranelor si a sanatatii pielii. Consumul de fructe naturale bogate in vitamina A este cunoscut ca ajuta la protejarea de cancer pulmonar si cancerul cavitatii bucale, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Consumul de pepene, contraindicat pentru aceste persoane: De ce devine un PERICOL
Dieta cu pepene
Pepenele galben poate fi consumat oricând – la micul dejun, între mese, după mese sau chiar înainte de culcare. Fiind un fruct bogat în apă și sărac în calorii, pepenele galben te poate scăpa de 5 kilograme în cinci zile!
Dieta de 5 zile cu pepene galben
Prima zi
- Mic dejun – 1 iaurt dietetic + 20 g fulgi de ovăz + o jumătate de pepene
- Prânz – 150 g carne fiartă de pui + 200 g fasole verde + o felie de pepene
- Cină – 30 g orez fiert cu ciuperci și sos de roșii + omletă dintr-un ou + o felie de pepene
A doua zi
- Mic dejun – 20 g brânză de vaci + o felie de pâine prăjită + jumătate de pepene galben
- Prânz – pulpă de pui fiartă + salată de varză + o felie de pepene
- Cină – dovlecei la grătar + pepene
A treia zi
- Mic dejun – 1 ou fiert tare + o felie de pâine prăjită + pepene (în orice cantitate)
- Prânz – supă de legume + 100 g carne fiartă de vită + 2 cartofi natur
- Cină – pepene (în orice cantitate)
A patra zi
- Mic dejun – o cană de lapte + 30 g fulgi de ovăz + o felie de pepene
- Prânz – 2 roșii umplute cu orez brun fiert + un piept de pui fiert
- Cină – o salată de legume + o felie de pepene
A cincea zi
- Mic dejun – pepene galben (oricât)
- Prânz – 200 g pește slab, la grătar + 30 g orez fiert + sos de roșii
- Cină – 30 g orez fiert + sote de ciuperci și sos de roșii + o felie de pepene
Pe tot parcursul dietei, hidratarea este importantă. Se bea doar apă (minimum 2 l/zi), ceai și cafea neîndulcite.
Comentarii: