În ciuda numelui său exotic, principiile acestui regim sunt aproape banale: înlocuieşti obiceiurile alimentare proaste cu unele bune şi, iată, silueta ta se transformă! Se poate mai simplu de atât?
Creată de specialiştii de la Clinica Mayo din Statele Unite, această dietă propune o piramidă a mâncărurilor sănătoase, cu fructe, cu legume şi cu cereale integrale la loc de cinste, scrie clickpentrufemei.ro. Urmând cu religiozitate regulile simple, de altfel, ale acestui plan alimentar, poţi slăbi între 5 şi 7 kilograme în primele două săptămâni, urmând să mai dai jos câte un kilogram pe săptămână, până ajungi la greutatea ta ideală. Cu alte cuvinte, slăbeşti cu paşi mici, dar sănătoşi.
Dieta Mayo este împărţită în două etape: slăbeşte! şi trăieşte! Prima fază a acestui regim se concentrează pe pierderea kilogramelor în plus, printr-o serie de reguli ceva mai agresive. Va trebui să îţi formezi un stil de viaţă sănătos, ce include un mic dejun săţios, aport serios de fructe, de legume, de cereale integrale şi de grăsimi sănătoase şi un minimum de 30 de minute de activitate fizică zilnică.
CITEȘTE ȘI: Dieta cu cartofi și iaurt pe care trebuie să o ții doar trei zile: Te ajută să slăbești 5 kilograme
Pentru ca totul să funcţioneze cât mai bine, va fi nevoie să renunţi la obiceiuri care contribuie la acumularea de kilograme: mâncatul în faţa televizorului, consumul de zahăr, gustările nesănătoase (acestea vor fi înlocuite de fructe şi legume), mâncărurile pe bază de carne şi lactate şi masa servită în oraş. O oră de mişcare fizică pe zi şi consumul de hrană organică sunt plusuri care te ajută şi mai mult în lupta cu kilogramele.
În a doua etapă a acestui program trebuie să transformi ceea ce ai învăţat în prima parte a dietei în stil de viaţă, cu un bonus: ţi se permite să încalci, din când în când, regulile. Vei învăţa să-ţi calculezi singură caloriile, cântărind o masă şi fiecare aliment, scopul final fiind slăbirea până la greutatea dorită şi menţinerea acesteia.
Este vorba despre o recomandare cât se poate de bine explicată pentru conţinutul meselor tale. La baza piramidei şi, deci, cu posibilitatea de a fi consumate în cantităţi mai mari, se află fructele şi legumele, cu un conţinut mic de calorii. Urmează grupele alimentare cu valoare energetică din ce în ce mai ridicată: cerealele integrale, proteinele şi lactatele, grăsimile benefice şi dulciurile, în vârful piramidei. Ultimele se vor consuma, aşadar, în cantităţi infime.
Meniul poate fi adaptat în funcţie de preferinţele alimentare sau de regimul impus de anumite probleme de sănătate.
150 de grame de cereale integrale cu ceai sau apă fiartă
O banană de dimeniune mică
O salată mixtă cu salată verde, ceapă, ciuperci fierte, roşii, castraveţi, un ou fiert tare şi o mână de caşcaval ras
O chiflă din cereale integrale, cu un vârf de cuţit de unt
CITEȘTE ȘI: Dieta pe bază de pătrunjel: Cum să slăbești sănătos, fără a expune organismul la vreun stres
100 de grame de scoici călite în ulei de măsline
Piure de conopidă cu usturoi
200 de grame de sfeclă roşie
Fructe de sezon: cireşe, caise, piersici, pepene
Biscuiţi din grâu