NUTRITIE

DIFERENȚA dintre ceapa albă și ceapa roșie. Care este mai sănătoasă?

Foto: Pinterest.com

 

Ceapa este una dintre cele mai sanatoase legume, daca nu chiar cea mai bogata in beneficii pentru sanatate.

 

Cu toate acestea, atunci cand vorbim despre aceasta minune a naturii avem doua variante: ceapa rosie si ceapa alba.

Care este mai buna pentru sanatatea ta?

***

PROPRIETATILE CEPEI ALBE

Ceapa alba este bogata in vitamine (A, B si C), calciu, magneziu, fosfor, fier si potasiu. Principalul ei ingredient este alicina, componentul caruia i se atribuie o serie de caracteristici medicinale precum efectul antiinflamatoriu si antioxidant.

Foto: Pinterest.com

Ceapa alba este unul din cei mai puternici cardioprotectori care exista sub forma naturala. Alicina regleaza nivelul de colesterol din sange si mentine elasticitatea arterelor, curatandu-le de grasimile rele. Consumata regulat, ceapa alba previne bolile de inima cu pana la 15%, potrivit site-ului womenshealthmag.com.

Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE

De ce ne face CEAPA să plângem? Explicaţia specialiștilor

Aleasa PERFECTĂ! Orice bărbat se mândreşte cu reprezentanta acestei zodii

PROPRIETATILE CEPEI ROSII

Ceapa rosie este mai bogata in antioxidanti decat ceapa alba datorita unui continut mai ridicat de antocianina, acel pigment care ii da culoare si tine la departare cancerul si bolile cardiovasculare. Antocianina este o substanta recunoscuta si pentru tratarea problemelor urinare si amanarea imbatranirii celulelor.

Dormi lângă el! Iată de ce somnul tău va fi mai plăcut

Bacteria care face ravagii în spitale: Poate UCIDE pacienţii

Ceapa rosie contine mai multa quercitina decat cea alba, un nutrient bomba cu puteri antioxidante nemaiintalnite la alte alimente. Acest antioxidant protejeaza celulele de formarea tumorilor maligne si favorizeaza circulatia sanguina. Quercitina este des folosita ca terapie in diferite tratamente medicale impotriva bolilor de inima, a cataractei sau a diabetului.

Foto: Pinterest.com

Ceapa rosie este un adevarat combatant al diabetului. Potrivit cercetatorilor din statul Al Jazirah (Sudan), glucocianina stimuleaza segregarea sucului pancreatic care ajuta la descompunerea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor.

De ce vinul mai SCUMP are un gust mai bun

Ceapa roșie, aliatul de toamnă în lupta împotriva cancerului

Boala care chinuieşte milioane de oameni: Efecte extrem de dure asupra vieţii

Ceapa rosie este recomandata si pentru tratarea sau ameliorarea durerilor cauzate de ostoeoporoza. Cercetatorii din Berna (Elvetia) sustin ca unul din componentele cheie din ceapa rosie, calcitina, ajuta la insanatosirea oaselor.

Avand in vedere lista proprietatilor de mai sus, castigatoare este ceapa rosie.

Comentarii: