Fasolea verde şi galbenă sunt înrudite. Au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive este apropiată, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.
Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică).
Atat fasolea verde, cat şi cea galbenă constituie un foarte important ingredient al bucătăriei dietetice. Datorită conţinutului de amidon mai mic decât în fasolea uscată, are mai puţine calorii şi este uşor digerabilă. Astfe, din punctul de vedere al numărului de calorii, 100 g de fasole păstăi are doar 24 kcal.
„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU
Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

In schimb, fasolea verde contine foarte multă vitamina C, vitamia A, si vitamina E , zinc, ceea ce o face un foarte bun mijloc de apărare împotriva radicalilor liberi, asigurand pielii noastre un aspect tânăr şi sănătos.
Alimente-pansament, cu ajutorul cărora poți combate aciditatea
Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI
De asemenea, fasolea verde contine si vitamine din grupa B, acid folic, minerale şi celuloză. De altfel, combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu ce se gasesc in fasolea în păstăi micşorează riscul stopului cardiac.
