NUTRITIE

Diversitatea supelor

corinaureche.ro

Dintotdeauna supele și ciorbele dăruiesc bucătăriilor aroma aceea inconfundabilă, de cămin, de familie.

Își fac apariția pe masă odată cu sosirea toamnei și încălzesc serile reci de iarnă și de primăvară timpurie ca să dispară.

CITEȘTE ȘI: Supa de roșii- sursa de energie și vitamine pe parcursul unei zile

Diversitatea supelor

Asemenea pâinii, care le însoțește cu fidelitate, supele au un farmec antic și evocă imagini dintr-o lume rurală pe care cu toții o privim cu nostalgie: ceaunul de aramă agățat în lanțuri deasupra vetrei, fierberea înceată și constantă sub capaculce lasă să iasă un firicel de abur.

Regulile bucătăriei clasice prevăd servirea supelor seara.

  • Supe clare: din acest grup fac parte supele pe bază de zeamă limpede și consomme. Acestea se servesc în farfurii adânci și conțin orez, paste sau o garnitură.
  • Supe dense: sunt supe concentrate și dense, care adesea își iau numele de la ingredientul care le caracterizează, făcut piure. Denumite supe-cremă, acestea au o aromă predominantă și o textură catifelată.
  • Minestroni: sunt elementul tipic al bucătăriei italiene populare, fiecare regiune având propria specialitate, caracterizată de folosirea unor produse locale, de metode de pregătire deosebite și de tradiții consolidate.

Diversitatea supelor

CITEȘTE ȘI: Supa care accelerează procesul de digestie și îți face pielea mai frumoasă

Trucuri și sfaturi:

– pentru a da culoare supei, cepele pot fi tăiate pe jumătate și rumenite pe grătar înainte de a fi puse în supă;

– pentru a obține o supă limpede, evitați s-o amestecați și nu o turnați niciodatădintr-o oală în altarăsturnând oala;

– dacă optați pentru o supă-cremă și aceasta vă iese prea lichidă, o puteți aduce ușor la consistența dorită adăugând puțină cremă de unt cu făină.

Comentarii: