NUTRITIE

Drobul franțuzesc numit terină- gustul fin franțuzesc adus pe mesele noastre

Renumiți pentru bucătăria fină, francezii au un altfel de drob, numit terină. Îi putem spune și chec sărat, care este gătit din carne tocată de pui, curcan sau porc, organe sau orice dorim, amestecate.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care nu trebuie să-l ocolești vara aceasta: Scade colesterolul și combate constipația

Drobul franțuzesc numit terină- gustul fin franțuzesc adus pe mesele noastre

Ai loc de multă creativitate în cazul terinei. Poți adăuga o mulțime de condimente pe lângă carne, usturoi, pesmet, ouă, sare și piper. Poți adăuga, de exemplu, fistic, merișoare, verdețuri, ouă întregi fierte (de găină sau de prepeliță).

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de curcan
  • 2 cepe, 5 căței de usturoi
  • 3 ouă crude
  • 4 ouă fierte tari (opțional)
  • verdeață tocată
  • sare, piper, cimbru
  • 100 g de kaizer tăiat cubuleţe
  • 2 felii de franzelă albă muiată în lapte
  • ulei

Drobul franțuzesc numit terină- gustul fin franțuzesc adus pe mesele noastre

Mod de preparare:

Carnea se toacă mărunt, atât pieptul de curcan, cât și kaizerul.

Trecem apoi prin mașina de tocat și feliile de pâine înmuiate în lapte, verdeața și usturoiul.

Într-un castron mare punem toate ingredientele (fără ouăle fierte) și amestecăm.

Pentru un gust specific franțuzesc, puteți înlocui ouăle fierte cu măsline verzi și negre.

După ce ai amestecat toate ingredientele cu mâna și ai un amestec uniform, adaugă-le într-o tavă de chec pe sfert, adaugă ouăle fierte întregi sau cârnați, somon, legume pe toate lungimea tăvii, iar apoi adaugă restul de terină peste. Va avea și un aspect superb la final.

Se ține la cuptorul preîncălzit la 160°C cu ventilație, timp de aproximativ 50 de minute. Poți testa cu o scobitoare.

Truc: Adaugă puțină apă fierbinte pe fundul tăvii, pentru a se coace mai bine.

CITEȘTE ȘI: Medic: Acesta este cel mai bun mic dejun pentru inimă și colesterol

La final poți înfășura terina în felii de bacon unse cu un pic de ulei sau sirop de arțar și să-l mai dai la cuptor încă 10 minute la 200°C cu ventilație, până devine arămiu și crocant baconul.

Se servește rece, așa că mai las-o în frigider câteva ore.

Comentarii: